Проф. Иво Христов: Няма левица, БСП е само една абревиатура

Проф. Иво Христов: Няма левица, БСП е само една абревиатура
A A+ A++ A

Когато съберете несъвместимото – орел, рак и щука, резултатът ще бъде този. „Продължаваме промяната“ дойде като проект събран набързо и очевидно с два типа задачи – външни геополитически, които то изпълни криво-ляво – пълно смразяване на отношенията ни с Русия, прекратяване на руските доставки на газ, казусът с Македония, който очевидно беше решен за сметка на българския национален интерес, и разбира се, няколко други задачи във вътрешен план – опитаха се да елиминират старата върхушка, която паразитираше върху икономически и финансови потоци, създадени от вече 30 години и да ги изместят, което им струваше свалянето от власт. Влизаме в италиански сценарий – правителствата ще траят по година време”. Това заяви професор Иво Христов пред Ekspresso.

По думите му няма да има правителство в рамките на този парламент. Той заяви, че при едни нови избори резултатът няма да бъде аналогичен с настоящия.

„Не, няма. Ще  има размяна на местата, ако разбира се не влязат някои катаклизми, някои внезапни черни лебеди. Ще се възпроизведе ситуацията – ГЕРБ ще бъде първа политическа сила, ПП ще заложи на риториката за мафия, битката между доброто и злото, силите на светлината и силите на мрака, ще мобилизира умнокрасивитета на София и на още един-два града максимум. ПП ще изсмуче окончателно ресурса на „Да, България“, които предполагам ще се припишат в техните листи, за да могат да оцелеят. Така горе-долу,  ще се формира евроатлантическо и антируско мнозинство, което трябва да управлява България, тъй като тя е заплашена да бъде изядена от руската мечка”.

Запитан, каква ще е ролята на БСП в предстоящите избори той заяви:

„На кое? Няма такава роля. Отдавна няма левица, за съжаление. Имаме една абревиатура, която е иззела нишата за леви идеи в една относително лява страна по своя натюрел, по своята социална демография и менталност. БСП продължава своето уверено слизане надолу по историческата стълбица на небитието.По една много проста причина – не представлява интересите на реалния електорат, за разлика от други партии. И рано или късно БСП ще си плати за това. Всъщност, тя си плаща вече. А ситуитивните опити за колаборация с различни като сегашното правителство  управленски гарнитури, които носят изгоди за нейния елит и за партизаните от средно ниво, разбирайте назначавани по различни държавни и общински структури, ще донесе краткосрочни ефекти, но дългосрочно – ще им изяде главата.“

Иво Христов бе категоричен, че конфликтът между Нинова и Румен Радев няма да доведе до нищо добро за БСП.

„Разликата е в това, че президентът има петгодишен мандат, а БСП ако я кара така, за първи път ще бъде изправена пред сериозната опасност да стане треторазрядна политическа сила. В момента е второразрядна. Дипломатично се изразявам”, добави той.

 
 

#проф. Иво Христов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »