Ива Митева не знае дали ИТН ще подкрепи кабинета, но депутатите им били притискани

Ива Митева не знае дали ИТН ще подкрепи кабинета, но депутатите им били притискани
A A+ A++ A

Никой от "Продължаваме промяната" не търси официално подкрепа от "Има такъв народ" за бъдещото правителство с премиер Асен Василев, каза днес пред Би Ти Ви заместник-председателят на парламента и депутат от партията на Слави Трифонов Ива Митева. Според нея за разлика от консултациите с парламентарните групи на БСП и "Демократична България" с депутати от ИТН се търси контакт индивидуално. "Имаха право на втори шанс, но те не поискаха да им го дадем. Ако ни поканят на разговор, ще отидем", каза Митева.

Според нея е обидно, че към ДБ и БСП има покани като група, а с депутатите от "Има такъв народ" се търси индивидуален контакт. "Натискът върху депутати се приема като нормалност. Грозно и непочтено е да се притискат народни представители, използват се и семействата им, приятели и познати", обясни Митева.

Тя уточни, че през уикенда и е звънял Кирил Петков, като е поискал да се видят. "Искат да се видим, да поговорим, да ни обяснят някои неща. Опитват се да кажат колко Слави Трифонов не е почтен, а те са почтени. Казват, че трябва да се направи нещо, а ние не сме на страната на истината", описа депутатът естеството на разговорите, които нейните колеги водят.

В отговор на въпрос Ива Митева посочи, че за момента няма официално решение на "Има такъв народ" дали да бъде подкрепен кабинет с премиер Асен Василев, но при липсата на диалог и предварителните условия от "Има такъв народ" (правителство, в което Кирил Петков не е министър, а Асен Василев по-скоро не присъства - бел. авт.) по-скоро той няма да бъде подкрепен.

 

#Ива Митева - ИТН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"