10 модни грешки, които жените допускат

10 модни грешки, които жените допускат
A A+ A++ A

Ако изглеждаме добре, ще се чувстваме добре, а това ще доведе до това да станем уверени. Когато имаме самочувствие това ще ни направи най-добрата версия на самите нас!

10 модни грешки, които жените допускат :

1.  Носене на дрехи, които не са ни по мярка

- твърде тесни дрехи

Когато става въпрос за дънки, разбира се, трябва да ги вземем малко по-тесни, защото след няколко изпирания, те се разпускат, но не трябва да прекаляваме. Купуването на 2 размера по-малки дрехи води до изключително трагичен резултат. Сами можете да видите, когато дори нямате излишни килограми, а над дънките ви се образуват паласки. Когато роклята ви спира дъха буквално - значи не е вашата. Когато пробвате сако и вдигнете ръцете си напред , ако имате чувството, че платът на гърба ви всеки момент ще се разкъса - отговорът е не, имате нужда от по-голям размер!

- твърде големи дрехи

Понякога в желанието си да скрием излишните килограми, взимаме много по-големи дрехи, които да ни скрият от всички погледи. Истината е, че всички жени, независимо от килограмите и размера на дрехите, са красиви! Не забравяйте това! Криейки се в огромни дрехи ще направим така, че те да изглеждат  върху нас като торба, а никой не цели това. Всяка жена има извивки и части от тялото си, които харесва - покажете ги!

2214763

Избирайте дрехи, които са ви по мярка и пасват идеално на извивките на тялото ви. Така ще направите вида си много по-завършен, изпипан и красив.

2. Не се обръща внимание на детайлите

2214761

Маникюрът е едно от първите неща, които забелязваме в другия. Разбира се, ако нямате време или средства всеки месец да посещавате специалист, това не е проблем. Можете да го направите и сами вкъщи с хубав лак за нокти. Ако ви се случи да нямате време, по-добре изтрийте лака, така ръцете ви ще изглеждат много по-добре, отколкото да ги оставите със стар олющен лак.

За педикюра важи същото нещо. Ако не сте успели да оправите навреме педикюра си - не носете отворени обувки в този ден.

Обувките! За да бъде вида ви спретнат и красив, едно от най-важните неща е обучките ви да са почистени идеално. Няма значение какво сте облекли и колко добре сте съчетали дрехите си ако обувките ви са мръсни.

3. Облеклото не е съобразено с повода

2214755

Ако отивате на работна среща, разходка в парка, вечерно парти или каквото и да било друго мероприятие - съобразете облеклото си с повода.

Ако отивате на разходка в парка с 15см токчета, впити дънки и изрязано потниче, със сигурност няма да изглеждате на место. Ако сте поканени на парти, на което има дрескод за официално облекло - не можете да се появите със скъсани дънки и тениска.

Винаги имайте предвид събитието, на което отивате, при избора на дрехи.

4. Носене на измачкани дрехи

2214764

Или избирайте дрехи, които са от материя, която не се мачка, или изгладете дрехата, която ще обличате. Измачканите дрехи говорят много за вас и отношението ви към самите себе си. Тук отново няма значение какво сте облекли и колко добре сте подбрали тоалета си, ако той е измачкан, защото това ще покаже небрежно отношение и не добър вид.

5. Носене на спортни клинове вместо панталони

2214756

Много хора избират спортните клинове като облекло не само за разходка в парка или във фитнес залата, а ги комбинират с високи обувки и вечерно облекло. Това в никакъв случай няма да направи облеклото ви красиво. Заместете клина с впити черни дънки и ще видите добър резултат.

6. Носенето на дрехи, които изглеждат стари

Ако имате пуловер, който е станал целия в мъхчета, или се опитайте да ги премахнете нежно с машинка/бръсначка, или просто не носенете повече тази дреха.

Ако имате дреха, която след прането все още има петна - не я носете. Ако си мислите, че хората няма да забележат или ще я скриете с яке, не го правете, мръсните дрехи правят изключително лошо впечатление.

7. Пренебрегването на шивача

2214762

Когато имате красива дреха, но тя не ви е по мярка или сте имали спад в теглото и сега ви стои широка, посетете шивач. Не е нужно да я изхвърлите или да я оставите да стои в гардероба с години - просто посетете ваш доверен шивач, който ще се справи с проблема и ще направи дрехата ви точно по мярка и идеална за носене.

8. Инвестиране в модни находки, а не в основни дрехи от първа необходимост

2214760

Например: Черното сако е една от основните и нужни дрехи, които всяка жена трябва да има в гардероба си. Инвестирайте малко повече в такава дреха, вместо да вземете нискокачествено сако на разпродажба веднъж и след няколко месеца да ви се наложи отново да закупите ново. Не инвестирайте повече пари в странни находки, които са модерни в този сезон, за сметка на неща, от които имате нужда ежедневно.

9. Импулсивно пазаруване

2214757

Излезли сте с приятелки в мола, виждате красива дреха на манекена и веднага я взимате като вече сте й намерили приложение - за вечерното излизане. Но не забравяйте, че манекена е с т.нар. "перфектни размери", т.е. всяка дреха му стои перфектно и не се знае как ще стои на вас, когато я облечете.

Не правете прибързани покупки или поне пазете касовите бележки, за да можете да върнете дрехата, ако тя не ви е по мярка. Важно е дрехите освен да са красиви, да ви прилягат идеално, за да подчертават фигурата ви и да изглеждат добре върху вас.

10. Твърде много разголване

2214758

Ако сте на 20 и имате прекрасно тяло - чудесно, но отново няма да изглеждате добре ако се разголите твърде много. Това не изключва късите панталонки и поли, но ако носите нещо късо надолу, не слагайте и голямо деколте - балансирайте тоалета си, за да изглеждате добре. Ако заложите на деколте, съчетайте с дънки. Няма нищо лошо в това да се обличате секси, но го правете по красив начин. Изберете една зона, която ще "покажете". 

#мода

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »