Идея за вечеря: Пиле по тайландски с босилек

Идея за вечеря: Пиле по тайландски с босилек
A A+ A++ A

Отглеждан в цяла Югоизточна Азия, тайландският босилек се използва предимно в Тайланд, както и във Виетнам, Лаос, Тайван и Камбоджа. Малко по-сладък е от традиционния босилек, с по-ясно изразена флорална нотка и лека нотка на женско биле.

Ето как да приготвите пиле по тайландски с босилек

Необходими продукти:

3 с. л. масло от рапица

1 червена чушка, почистена на нарязана 

3 малки глави лук, нарязан

5 скилидки чесън 

1 кг пилешко месо

2 люти чушки "Птиче око" 

1/3 ч. пилешки бульон

1/4 ч. сос от стриди 

1 ч. л. рибен сос

2 ч. л. гранулирана захар

2 ч. босилек

сварен ориз, за сервиране 

2215779

Начин на приготвяне:

В уок или голям чугунен тиган на силен огън, загрейте маслото. Добавете чушката, лука и чесъна и гответе, като бъркате често, до златисто, около 2 минути. Добавете пилешкото месо и гответе, като разкъсайте месото на малки парченца, около 3 минути. Добавете лютите чушки и разбъркайте. 

Добавете пилешкия бульон, соса от скариди, рибния сос и захарта. Гответе, докато се сгъсти. Добавете и босилека и разбъркайте отново. 

Сервирайте върху канапе от ориз. 

Добър апетит!

#пиле

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай