Иво Мирчев взриви с разкритие: Един най-високопоставените хора в България е руски шпионин

Иво Мирчев взриви с разкритие:  Един най-високопоставените хора в България е руски шпионин
A A+ A++ A

Руската шпионска мрежа е достигнала до върховете на държавата. За един от най-високопоставените хора в България на избираема длъжност има доказателства за сътрудничество с руските служби.

Тази информация е била споделена на депутатите от председателя на ДАНС на закрито заседание на парламента, съобщи в предаването на бТВ "120 минути" депутатът от "Демократична България" Иво Мирчев, цитиран от "Медиапул".

Той каза, че не може да даде повече подробности.

Според него информацията е "изключително притеснителна".

Това е бил един от поводите за изгонването на 70-те руски дипломати от България, които напуснаха страната с два полета в неделя.

"Службите ни са в изключително лошо състояние. Като изключим части от ДАНС, Държавна агенция "Разузнаване" и Военното разузнаване не работят в полза на България", каза още Мирчев. Той припомни, че ДБ отдавна настоява за реформа и по-голяма отчетност на службите за сигурност.

България не е особено доверена страна по отношение на чуждото партньорство, посочи още депутатът от ДБ.

Мирчев потвърди информацията на началника на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова, че има обществени говорители в България, които получават плащания, включително от руската държава, за да защитават позициите и интересите на Кремъл. По думите на Бориславова те взимали по около 4000 лева на месец. Мирчев каза, че е чувал и за по-високи суми.

#Иво Мирчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »