Експулсираният руски пълномощен министър: Никой от нашите хора не е работил срещу България!

Експулсираният руски пълномощен министър: Никой от нашите хора не е работил срещу България!
A A+ A++ A

Заминавам с благодарност към България и българите, с които съм работил дълги години. Това заяви пълномощният министър на Руската федерация в София Филип Воскресенски, който е един от експулсираните руски дипломати.

На въпрос как ще коментира решението на българското правителство, той заяви, че от Посолството на Русия в България вече е направен официален коментар за случилото се, а именно обявяването на 70 руски дипломати и служители за персона нон грата.

"Огромна благодарност към българите, които изразиха голяма подкрепа към нас тези дни, и не само”, каза още Воскресенски. И допълни: "Никой от експулсираните не е работил срещу Буългария. Експулсирането ни е незаконно и арогантно. Работили сме само за развитието на руско-българските отношения. работили сме откровено и открито". 

Той посочи, че сред заминаващите са генералните консули в Русе и Варна, хора по поддръжката на посолството в София. А въпросът дали мисията в столицата ни ще бъде закрита, ще реши президентът на Руската федерацията, посочи още Воскресенски. 

 
Източник и видео: БГНЕС
 
Снимка: Стоп кадър/БГНЕС
 
 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »