Отдаде се на мистика! Силвия Кацарова стана дъновистка

Отдаде се на мистика! Силвия Кацарова стана дъновистка
A A+ A++ A

Естрадната звезда Силвия Кацарова се е обърнала към духовното и е станала последователка на Петър Дънов. Изпълнителката на „Топъл дъжд” всяка вечер заспивала, слушайки лекции на създателя на Бялото братство. Кацарова от години е любителка на езотериката. Самата тя е разказвала, че е преживявала паранормални ситуации, но към учението на Дънов се запалила наскоро. Те й помогнали да бъде по-уравновесена и да приема тежките моменти на битието с лекота.  

Засега певицата не е участвала в сбирките на Бялото братство и не е посветена  в паневритмията – комплекс от упражнения под формата на танц, които Петър Дънов създава и предава на последоветлите си, а те я практикуват и до ден днешен. Всяка година през август те провеждат събор на Рилските езера, където всички – облечени в бяло,  изпълняват мистичните движения. Паневритмия с дъновистите е танцувал кулинарният гуру шеф Иван Манчев, който се запалил по учението на Беинса Дуно покрай новата жена в живота си – Ива. Банкерката Цветелина Бориславова също е дъновистка от десетилетие насам. Тв водещата Венета Райкова пък редовно се зарежда в градинката, където е погребан Учителя, намиращ се в столичния квартал „Изток”, пояснява "Ретро". Редица фолкпевици също се прекланят пред Дънов и посещават сбирките на Бялото братство.

В световен мащаб учението има множество известни последователи. Самият Алберт Айнщайн приживе признава: „Цял свят се прекланя пред мене, а аз се прекланям пред Петър Дънов”. Модният гуру Пако Рабан също се уповава в заветите на Дънов.

#Силвия Кацарова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »