Жеги до 35°С и риск от бури и градушки (ВИДЕО ПРОГНОЗА)

Жеги до 35°С и риск от бури и градушки (ВИДЕО ПРОГНОЗА)
A A+ A++ A

Съботният ден ще започне със слънчево време. Следобед обаче над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Повишава се вероятността и от едра средна и едра по размер градушка. Ще духа слаб североизточен вятър. 

Максималните температури ще се повишат до 31-33°С, по-високи в Дунавската равнина и  Южна България – до 34-35°С. 

 

Екипът на MeteoBalkans издава карта с предупреждения за опасно време, които са валидни за събота. (Забележка: Опасните явления ще са късно след обяд и през нощта срещу неделя. Картата показва районите, където те са най-вероятни).

Жълт код: Издаваме код за слаби гръмотевични бури и проливни валежи, като очакваното сумарно количество дъжд ще е между 15-20л/кв.м. Валежите над тези райони ще са предимно в следобедните часове и ще са на по-малко места.  

Оранжев код: Валежите на много места ще са значителни. Над посочените райони те ще са предимно в следобедните часове и ще са придружени от силни пориви на вятъра и засилена гръмотевична дейност. Бурите могат да носят дребна и средна по размер градушка. На отделни райони в страната и на Балканите очакваните валежи могат да достигнат до 25-40 л/кв.м.

Времето в планините

Отново ни очаква чудесно време за разходки и туризъм, но нека да се вземат под внимание очакваните следобедни валежи! Около обяд в масивите от Западна България ще се развива купеста облачност и на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток. Максимална температура на височина 1200-1300 метра ще надминат  25°, на 2000 метра - около 19°.

Времето по Черноморието

През нощта ще е ясно, а през деня ще е предимно слънчево и топло. Максимални температури на въздуха - 29°-31°. Температурата на морската вода ще е 24°-26°.

Времето в София

През деня ще е предимно слънчево и топло. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и привечер са възможни валежи, придружени от гръмотевици. 

Очакваните минимални температури ще са около 17°С, а максималните - до 30°С.

Времето на Балканите

Предимно слънчево и топло. Причината за това е мощен пренос на по-топла въздушна маса. Следобед, главно в планинските масиви, ще се развива купесто-дъждовна облачност. По-значителни валежи очакваме над Карпатите.

Източник: MeteoBalkans.com

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »