Христо Иванов: Предстои да обсъдим номинацията на Асен Василев

Христо Иванов: Предстои да обсъдим номинацията на Асен Василев
A A+ A++ A

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов заяви, че номинацията на Асен Василев за министър-председател не е била предварително консултирана и тепърва колективните органи в трите партии ще се произнесат по нея, посочиха от коалицията. 

“Номинацията на Асен Василев е суверенно решение на “Продължаваме промяната”, която не е обсъждана с нас предварително и която предстои да обсъдим в нашите колективни органи”, заяви той.

Христо Иванов коментира, че за “Демократична България” са важни въпроси като конструкция на правителството и как ще му бъде осигурена подкрепа в Народното събрание.

“Стоят редица въпроси, като, например, как ще изглежда мнозинството. Каква ще бъде коалиционната конструкция? В какъв формат ще се търси подкрепа - дали ще бъде  правителство на малцинството или ще има коалиционни отношения? Как тези коалиционни отношения ще бъдат конструирани и как ще се взимат решенията”, каза той.

“Досега имаше много сериозен проблем в комуникацията и вземането на решения, който през цялото време правеше къси съединения и беше основната причина за разпада на коалицията и правителството. Разбира се, предстои да се обсъжда и персоналният състав. Всичко това ще бъде предмет на преговори през следващата седмица”, коментира той.

Христо Иванов заяви, че в разговорите с ПП няма да има непреодолими линии и определи като най-нежелана развръзка провеждането на нови избори.

“За нас непреодолимата линия е желанието ни да не тласнем страната към едни поредни деструктивни и раздиращи страната избори. Това не означава, че ще подкрепим бъдещ кабинет на всяка цена. Ще преговаряме и ще търсим здрав разум, насочен към това да има управление, което да носи резултати за страната”, каза той.

#Христо Иванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"