Филип Буков за екранните си партньорки и какви цени харесва? ВИДЕО

Филип Буков за екранните си партньорки и какви цени харесва? ВИДЕО
A A+ A++ A

Филип Буков е популярен български актьор, обичан, заради ролите си в “Откраднат живот” и “Татковци”.

Днес, заедно с него, ще ви пренесем във вълнуващия свят на актьорското майсторство. Как балансира между театъра и телевизията, какви жени харесва и наистина ли той ще бъде следващият Ерген, можете да разберете от нашето ново интервю:

Здравей, Филип. Разкажи ни как се зароди твоят интерес към актьорското майсторство.

Всъщност много мразех да чета като ученик. Затова моята учителка ми каза, че в театрите се играят произведенията от задължителната литература. Ходех да ги гледам и много ми хареса. Когато станах студент по философия продължих да гледам. Тогава много ми хареса “Хамлет” с Леонид Йовчев и го гледах 3-4 пъти. От спортна злоба реших, че мога и аз да се опитам.

В спортната зала, в която тренирах идваше актрисата Лилия Маравиля, която тогава беше известна от “Под прикритие”. Запознах се с нея и я помолих да ме подготви. Въпреки, че не е педагог, успя някак да ме подготви. Така стигнах до трети кръг в Академията и се оказах първият под чертата. На втората година отново ме скъсаха, но на третата ме приеха.

Започнал си с театъра. Как се случи преходът към телевизията?

Във втори или трети курс участвах в “Достоевски” в Народния Театър. Тогава се запознах с Владо Пенев. Той предложи да ни изпрати на кастинг за епизодични актьори. Дотогава само мен не ме бяха викали за подобни роли. Отидохме и след като мина кастинга не ни се обадиха дълго време. Чак през декември ми звънна Евтим, след което се разбрахме да се чуем отново. На 24 декември, от екипа му, се свързаха отново с мен и още на същия ден се уговорихме да с видим. И така започна всичко...

Кое ти беше най-трудно тогава и кои бяха най-големите разлики?

Като студенти в Академията ни учат да артикулираме и да играем изнесено. Пред камера това изглежда много изкуствено. В НАТФИЗ почти нямахме кино часове. Това за мен беше ново и на практика не знаех какво да правя. 

Освен това в театъра много репетираме, а в телевизията това нещо го няма. Преглеждаме текста, говорим с режисьора, но не пробваме как ще стане. Но това не е лошо, защото те учи да се вписваш в ситуацията.

Допадна ли ти ролята в “Откраднат живот”?

Много ми хареса, особено сюжетната линия с Неда Спасова. Винаги съм си падал по драматичния жанр. Но пък сега, във втория сезон на “Татковци” ще има много перипетии по пътя на героя, затова се радвам на тази втора част на сериала.

На кои актьори се възхищаваш?

От чуждестранните харесвам Джъд Лоу, Мадс Микелсен и Джейсън Стейтъм. Когато гледам американско кино наблюдавам как са заснети каскадите. Иначе предпочитам европейско кино. От българските актьори харесвам Леонид Йовчев, който ме вдъхнови да започна да се занимавам с актьорство. Много ми допада и Валентин Ганев.

Кои каскади те привличат?

Най-лесно са ми хореграфираните боеве, заради бокса. Харесва ми сцени с мотори. Много ме привличат паленето и скачането от високо. Виждал съм сцена с палеж на живо и ми е било много интересно. Случва се наистина, но актьорът е намазан със защитен гел, облечен е с костюм. Важно е да не се диша и да не се отварят очите. Дали би участвал - сигурно ще кажа да, но когато настъпи моментът не се знае как ще реагирам.

Какъв е мечтал да стане като дете, кои са актьорите, с които обожава да работи и как е успял да изгони момиче от среща можете да разберете като гледате нашето ново видео в канала на Peika&Jenite.

 

#Филип Буков #Peika&Jenite YouTube

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »