Яки скандали тресат bTV, знакови репортери бягат! Столът на Хекимян се клати

Яки скандали тресат bTV, знакови репортери бягат! Столът на Хекимян се клати
A A+ A++ A

Шефовете на Би Ти Ви са вдигнали мерника на Антон Хекимян, издават хора от тв бранша, заради нестихващите скандали в нюзрума на телевизията и огромния отлив на кадри, който директорът на отдел „Новини и актуални предавания“ предизвикал, твърди вестник Ретро.

Само в рамките на последния месец трима знакови репортери си хвърлили оставките пред Хекимян и екипът му оредял драстично точно в най-напечения работен период.

Пръв от медията с обида си тръгнал новинарят Денислав Борисов. Нервите на перничанина, израснал в Радомир, не издържали под ръководството на Антон Хекимян и той обявил, че не просто напуска, а къса завинаги с журналистиката и ще се мести в съвсем друг бранш. Негови колеги твърдят, че Борисов си тръгнал, защото от поне година и половина настоявал да му бъде поверено предаване. Той смятал, че е достоен да води или сутрешния блок на канала, или някое от уикенд изданията на публицистичните предавания. Дразнел се, че Хекимян открито лансирал Мария Цънцарова, а той и другите колеги оставали в сянката ѝ. Затова и преди месец подал предизвестие за напускане.

Веднага след него байрака развели и две от знаковите репортерки на спорта, които отново са под ръководството на Хекимян. Става дума за хубавиците с дълъг опит на екран Елена Яръмова и Флорина Иванова. Преди дни се разбра, че двете си тръгват от Би Ти Ви заради многото работа, постоянния стрес и сплетните, които вгорчават работния ден на телевизионерите там.

Хекимян, който преди близо 2 години седна в стола на уволнения Венелин Петков, бил в паника от напускането на част от най-добрите му кадри. Той се опитал всячески да ги задържи, като дори им предложил по-високо заплащане. Основният му страх бил да не отидат в конкурентната Нова телевизия, защото щял да натрупа още черни точки пред собствениците на медията. Хекимян, който е пословичен кариерист, бил изключително притеснен от ситуацията, в която се намирал. Въпреки че се опитвал да се държи приятелски с екипа, такъв отлив от кадри в медията не е имало от години.

Припомняме, че първа хорото още преди няколко месеца поведе Биляна Гавазова, която бе едно от най-харесваните лица на Би Ти Ви в продължение на близо 11 години. Тя изненадващо излезе в дълъг отпуск, а след него обяви, че си тръгва от сутрешния блок и телевизията и ще поеме към нови творчески хоризонти. Така и не се разбра истинската причина за напускането ѝ. Появиха се слухове, че журналистката е имала открит конфликт с шефа си Хекимян, с когото някога бяха равнопоставени и водеха заедно „Тази сутрин“. Не е за пренебрегване и фактът, че седмици преди Гавазова да дезертира, Бойко Рашков си пожела уволнението ѝ.

#bTV #Антон Хекимян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »