Украйна прогони и последния руснак и си върна Змийския остров ВИДЕО

Украйна прогони и последния руснак и си върна Змийския остров ВИДЕО
A A+ A++ A

Украйна прогони руската армия от Змийския остров. "Кабум"! Вече няма останали руснаци на Змийския остров. Въоръжените сили на Украйна проведоха брилянтна операция. Ще има и още "кабум" новини", обяви шефът на кабинета на президента Андрий Йермак.

Смята се, че тежки попадения от наскоро доставените американските ракетни системи HIMARS са оказали решаващо значение върху решението на руската армия да изостави острова.

Министерството на отбраната на Украйна подкрепи твърдението на Йермак по още по-експресивен начин.

"Южното командване потвърждава, че руските окупатори са напуснали Змийския остров.

Те не издържаха на времето - земята гореше под краката им, морето кипеше, въздухът беше твърде горещ.
P.S. руски военни кораби - идете нах*й!"

Но също както при изтеглянето от Киевската област, Русия настоява, че е напуснала острова по свое собствено решение. Руското министерство на отбраната обяви, че силите са се изтеглили от Змийския остров "в знак на добра воля", след като вече са били изпълнени поставените им цели.

Всъщност чрез контролирането на острова Русия си оставяше вратичка за бъдеща офанзива срещу Одеса. 

"На 30 юни руските въоръжени сили, в знак на добра воля, изпълниха задачите си на Змийския остров и изтеглиха разположения там гарнизон", обяви руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС. "Решението на Въоръжените сили на Руската федерация да изтеглят гарнизона от Змийския остров няма да позволи на Киев да спекулира с невъзможността да изнася зърно", се казва още в съобщението.

В съобщението още се казва, че изтеглянето демонстрира, че "Руската федерация не пречи на усилията на Обединените нации да установят хуманитарен коридор за износ на селскостопански продукти от територията на Украйна".

Именно на Змийския остров в началото на войната бе записан разговорът между украински митничари и руски военен кораб, който създаде емблематичната фраза - "руский военый корабль, иди нах*й".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"