Идеи за романтична ваканция

Идеи за романтична ваканция
A A+ A++ A

От екзотични бягства до игриви приключения, тези 10 идеи за романтично пътуване за всяка двойка със сигурност ще вдъхновят решението ви къде да пътувате след това, за да се насладите на правилното изживяване за вас.

Потопете се в ледените пещери в Исландия. Станете свидетели на чудесата на пустинята, наблюдение на лъвове и сафари. Разгледайте спиращо дъха изкуство в известен град или се отдайте на апетитните вкусове на незабравима кухня. Без значение какъв стил на пътуване предпочитате, можете да намерите подходящото преживяване за следващото си пътуване, което може да ви отведе до екзотичен остров или да ви потопи в древна култура, докато споделяте преживяването като двойка.

Без значение къде искате да пътувате или стила, който предпочитате при пътуване, нашите примерни маршрути могат да ви покажат какво е възможно, когато планирате идеалното си бягство.

1. Приключенци

Заедно двойките, които търсят приключения, могат да изживеят света чрез откриването на нови интересни места и преживяване на различни вълнения, както и откриване на познати места по нов начин.

Всяко ново пътуване може да ви отведе в активно изследване на пустинята, да ви потопи в завладяващи панорами или да разкрие примамливи нови гледни точки към зашеметяващата дива природа в нейното естествено местообитание.

От скитане в уединени кътчета на Земята до прегръщане на адреналина на открито, приключенското пътуване на двойката може да отприщи спокойното, неочакваното и незабравимото, като същевременно е луксозно.

Идеи за приключенска ваканция

Приключенска обиколка на Патагония: Вълнуващи дейности, спокойна природа, лукс в едно поне 10-дневно пътуване, което ви потапя в необузданите чудеса на Патагония, с нейните кристални езера, буйни гори и извисяващи се върхове, които обхващат от Аржентина до Чили. Карайте планинско колело по асфалтов път, карайте колело през вековна гора и яздете кон през полетата.

Седемдневна обиколка + магически вулкан в Еквадор, пътуване по магнетичния булевард на вулканите, където можете да разкриете сребърни водопади и наследството на инките, вулканични върхове и екваториалната линия. Отправете се на живописно пътуване с влак, за да се задълбочите във флоралните традиции и да разкриете приключенията на Еквадор.

Романтично бягство: Исландия - пътуването до там ще ви отведе на 10-дневно пътешествие из суровата красота на необузданата природа на Исландия. Пътувайте извън зоната си на комфорт по безопасен и луксозен начин, докато яздите кон през пясъчни плажове, търсите китове край брега и се отдайте на успокояващите удоволствия на естествените термални басейни.

2. Любителите на изкуството

От архитектура до музейни галерии, керамика до кулинарно изкуство, изкуството може да приеме много форми и когато пътувате с партньор, можете да прегърнете света през художествения обектив, който предпочитате.

Открийте различни шедьоври или се насладете на гледане на света от нова гледна точка, когато изживявате различна култура.

Независимо дали е известна картина или местен музикант, можете да откриете изкуство, което празнува традицията и културата, докато участвате в нови преживявания заедно.

Идеи за арт ваканция

Пътешествие из Италия: Акценти и скрита култура оживява изкуството и наследството, което обхваща хилядолетия. От известни майстори до скрити архитектурни съкровища, пейзаж, който вдъхновява, драматични скулптури, можете да изпитате изкуството във всичките му форми на италианския полуостров.

Обиколката на любителите на изкуството в Испания: От Гоя до Ел Греко е обиколка, която възпоменава художественото наследство и неподражаемостта на Испания. Докато се скитате през Златната ера на изкуството до влиятелните майстори на 20-ти век, можете да се ангажирате с обвързващата връзка между изкуството и ежедневния живот в музеи, градове и впечатляваща кухня.

Разкриване на изкуството на Куба - това пътуване ви потапя в творческото наследство на Карибския остров, където традициите, културата и обичаите остават силна част от ежедневния живот. Запознайте се с местните, ангажирайте се с връзката между испанското наследство и афро-кубинската традиция и изживейте архитектурата като изкуство.

3. Градските скитници

Посещението на нов град е фантастичен начин да изследвате различна култура, като същевременно създавате спомени с партньора си. Всеки град има своя собствена индивидуалност и вашите предпочитания могат да повлияят на това как взаимодействате с улиците, архитектурата, историята и местните жители, като всяка възможност предоставя още едно незабравимо преживяване.

Независимо дали се разхождате по калдъръмена алея или под тунел от ароматни черешови цветове, намирате перфектния ресторант, сервиращ традиционна местна кухня или се разхождате в парк за отличителна гледка към местния живот, можете да намерите сърцето на пътуването в уникалната атмосфера на градa.

Идеи за градска ваканция

Акценти в Северна Испания: Обиколката на Мадрид, Сан Себастиан, Барселона е пътуване до уникалните дълбини на прекрасните градове на Испания в северната част на страната. От сюрреалистичните дизайни на Гауди до прекрасните вкусове на Сан Себастиан, оживеното темпо на Мадрид до запазените средновековни улици на Толедо, можете да намерите градски блясък и безкрайно вдъхновение.

Обиколка на Токио, Киото и Осака: В големите 3 на Япония, ще откриете съвременната суматоха и историческото богатство на най-известните места в страната. От церемонии на гейши до майсторски светилища, високоскоростни влакове до традиционни чайни церемонии, ще намерите безкрайни наслади във всеки от трите града.

Виетнам предлага обиколка, която извежда на преден план наследството, което обхваща повече от хилядолетие. С наследството на императорите и архитектурата, които улавят френското колониално управление, ще намерите слоеве от култура и традиции, които определят личностите на всеки отличителен град.

4. Културните обиколки

Изучаването на нова култура може да сближи вас с вашия партньор, докато посещавате интересна дестинация. Създайте вечни спомени, докато научавате за сърцето на нова страна или за традициите на едно село, тъй като те са свързани с по-широкото културно наследство.

Независимо дали разкривате тайни в музейна галерия, свидетели сте на древни руини или опит, когато посетите местните жители за частен курс по готвене, докато се занимавате с културата, можете да се потопите в обичаите и да се впуснете по-дълбоко в истинските съкровища на заобикалящата ви среда.

Идеи за културна ваканция

Златният триъгълник на Индия съчетава цветовете, историята и художествените богатства, с които страната е известна, в едно незабравимо културно преживяване. От чудесата на Тадж Махал до розовите стени на Джайпур, голямото езеро на Удайпур до моголския град Фатехпур Сикри, можете да се насладите на несравнимата атмосфера и древното наследство на Индия.

Перуанско приключение: обиколка на наследство и култура празнува повече от две хилядолетия история, която остава преобладаваща част от културата в цялата страна. От ослепителни гледки към Мачу Пикчу до чудесата на Клиновете Наска, традициите на долината Колка до красотата на колониалните градове, ще откриете дълбочина и величие, докато изследвате Перу.

Открийте цветно наследство и култура в лукс по време на едноседмична обиколка в Мароко. Нощувка в частен лагер в пустинята Сахара. Насладете се на гледката на частна разходка с балон с горещ въздух над Маракеш. Разгледайте древна берберска касба. Всяко ново преживяване ще ви приветства по-дълбоко в разнообразните култури на Мароко.

5. Кулинарните ценители

Храната може да бъде най-доброто романтично преживяване по време на пътуване и може да създаде перфектната атмосфера за специални спомени, които ще се задържат безкрайно.

От готварски класове до срещи с лични готвачи и приключенска обиколка на провинцията, предлагаща уникално изживяване на традиционни ястия, кухнята по време на романтичната ви обиколка ще отвори очите ви за възможностите за хранене, вдъхновение от традицията и как всяко ястие може да придаде по-дълбоко значение и да надникнете в местната култура.

Независимо дали сте на нощен пазар или в ресторант със звезда Мишлен, кухнята може да окаже незабравимо въздействие върху вашето преживяване.

Идеи за почивка 

Сърцето на италианската кухня: гастрономична и културна обиколка ще ви насърчи по време на върховното кулинарно изживяване в Италия, докато опитате вкусовете, които създават основата на регионалната кухня. Уловете Средиземно море и прегърнете местните съставки от тристепенни ястия до готварски класове, които въздействат на всичките ви сетива.

Кулинарна обиколка на Япония: суши клас, говеждо месо Кобе, наслада от петте основни вкуса и извеждане на запомнящото се величие на простотата на преден план. Запознайте се със световноизвестни готвачи, опитайте възхитително саке, отдайте се на рамен от световна класа и утолете ненаситния си апетит, докато разкривате кулинарното майсторство на Япония.

Разнообразна кулинарна обиколка на Австралия и Нова Зеландия ще ви накара да разкриете чудесата на отличителните кулинарни региони, по време на която бутиковата гастрономия допълва забележителния пейзаж. Частни сесии за дегустация на вино, местни кулинарни традиции и менюта, които подчертават плодородните земи и оживените океани, ще ви дадат нов поглед върху кулинарната култура.

#пътуване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »