Идея за вечеря: Пиле с каперси в тиган оп Сицилиански

Идея за вечеря: Пиле с каперси в тиган оп Сицилиански
A A+ A++ A

Тази вкусна вечеря в тиган заимства най-доброто от сицилианската кухня. Маслини, каперси, лимон и бяло вино създават истинска магия благодарение на тези златисти, сочни пилешки бутчета.

Необходими продукти:

8 пилешки бутчета с кости и кожа

Сол

Зехтин

Средна глава червен лук, нарязан на тънки полумесеци

3 големи скилидки чесън, тънко нарязани

1 чаша сухо бяло вино (Совиньон Блан или Пино Гриджо)

1/2 чаша пилешки бульон

1 ч.л. сушен риган

1 лимон, тънко нарязан,

Зелени маслини без костилка

3 с.л. отцедени каперси

Няколко листа кейл

Начин на приготвяне:

Овкусете бутчетата със сол, като ги поръсите от двете страни. Ако времето позволява, поставете пилето в плитка чиния или купа и го приберете непокрито в хладилника за една нощ. Това ще придаде допълнителен вкус и ще изсуши кожата, като ще го направи по-хрупкаво при готвене.

Загрейте голям дълбок тиган на среден огън. След като се загрее, добавете зехтина и го разпределете по целия съд. Подредете пилешките бутчета с кожата надолу и гответе, докато стане златистокафява за около 5 минути. Обърнете пилето и запържете за още 4 до 5 минути до златисто кафяво. Прехвърлете пилето в плитка чиния. Ако тиганът ви не е достатъчно голям, за да побере цялото пиле наведнъж, запържете бутчетата на 2 партиди.

Намалете котлона и добавете лука. Няма нужда да добавяте повече мазнина. Сотирайте до омекване за 4 до 5 минути. Разбъркайте чесъна, виното, пилешкия бульон, риган, лимон, маслини и каперси.

Вътнете пилешките бутчета с кожата нагоре в тигана.. Покрийте го с капак или плътно с фолио. Регулирайте котлона, така че сосът да покъкри на силен огън. Гответе пилето д готовност за около 35-40 минути. Ако в тигана не е останало много течност, добавете малко пилешки бульон или вода. Обурнете внимание, че пилето не трябва да плува в течност.

Поставете нарязаният кейл в тигана между останалите продукти. Задушете, докато омекне.

Приятен апетит!

#пиле

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"