Кошлуков избяга набързо от изслушването за нов шеф на БНТ след неудобни въпроси

Кошлуков избяга набързо от изслушването за нов шеф на БНТ след неудобни въпроси
A A+ A++ A

Досегашният генерален директор на БНТ Емил Кошлуков напусна бързо заседанието в СЕМ, след като бе изслушан от регулатора относно кандидатурата му за втори мандат като генерален директор на обществената телевизия.

Той отказа да отговори на въпросите на бившите си колеги Боряна Пунчева, Горан Благоев и Камен Алипиев, въпреки че процедурата по излушването му позволяваше подобен сценарии.

Кошлуков заяви, че е готов да върне Кедъра на работа в БНТ, но самият Алипиев беше категоричен, че няма да се върне в там, дори ако Кошлуков не бъде преизбран за шеф или това би станало много трудно.

От своя страна бившият продуцент в телевизията Боряна Пунчева заяви, че ще съди Кошлуков за изречени лъжи по време на изслушването му.

По думите ѝ обявената причина за нейното отстраняване от БНТ не кореспондира с истината.

Досегашният генерален директор на телевизията аргументира отстраняването ѝ с липса на резултати, докато Пунчева го контрира с факта, че е продуцент на една от най-успешните продукции на медията, а именно "Под прикритие".

Напрежението по време на изслушването на Кошлуков нарасна още след остри въпроси към него от страна на Пролет Велкова и Симона Велева, членове на СЕМ.

Генералният директор на БНТ отговори лаконично с усмивка на въпрос от колега от "Евроком" дали обществената телевизия обслужва интересите на българската мафия.

През днешния ден на изслушване са останалите четири кандидати за поста генерален директор на обществената телевизия.

#Емил Кошлуков #БНТ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай