Детоксикацията на кожата и двойното ѝ почистване повишават производството на колаген

Детоксикацията на кожата и двойното ѝ почистване повишават производството на колаген
A A+ A++ A

Детоксикацията на кожата е сред топ тенденциите на козметичния пазар за лято 2022, показва проучване на козметичния бранд FOREO. Според дерматолозите тя доприняся за намаляване на фините линии и бръчките, защoто стимулира производството на колаген и циркулацията и така помага за премахването на мъртвите клетки, което подобрява тена.

Детоксикацията на тялото, включително на кожата, може да ви накара да се почувствате по-енергични и да подобри цялостното ви здраве. Това е така, защото тя помага за отстраняване на токсините, натрупани в кожата, които предизвикватзапушени пори, петна и зачервявания, или по-сериозни кожните възпаления като акне, екзема или псориазис.Голям процент от потребителите забелязват видима разлика в тена и здравето на лицето си веднага след детоксикация на кожата.

Какво трябва да знаете за детоксикацията на кожата?

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и играе жизненоважна роля в детоксикацията. Тя елиминира токсините чрез потта, а също така абсорбира хранителни вещества от въздуха и от продукти за локално приложение.

Понякога обаче може да се претовари с токсини. Най-честите фактори за това са замърсена околна среда, нездравословни храниилиредовно употреба на продукти за грижа за кожата, които съдържат агресивни химикали.

Ексфолиране

Ексфолирането е един от най-добрите начини за детоксикация на кожата. Помага за премахването на мъртвите клетки и стимулира растежа на нови такива, като осигурява ярък и сияен тен.Можете също така да опитате да включите в диетата си органични скрабове, които съдържат естествени антиоксиданти.Сред тях са плодове и зеленчуци, които са отлични за борба със свободните радикали.

Двойно почистване

Двойното почистване трябва да бъде част от редовната ви грижа за кожата. То детоксикира кожата и отпушва порите, което води до по-сияен тен.За правилното почистване не е достатъчно само да използвате мицеларна вода или почистващо олио, необходима е подходяща четка за лице.

Един от най-продаваните продукти на шведския лидер FOREO е именно емблематичната серия четки за почистване LUNAи тя е всичко, от което се нуждаете. FOREO LUNA 3, най-новият модел, е не само едно от най-безопасните устройства, които можете да намерите на пазара, а и осигурява нежно, но ефективно почистване в дълбочина и мигновено подмладен вид на лицето. С FOREO LUNA 3 ще се насладите на T-Sonic технология, която премахва до 99,5% от замърсяванията и същевременно осигурява професионална подготовка за подобрена абсорбция на любимата ви грижа за кожата.

Приемане на много вода

Количеството вода, което пиете всеки ден, също оказва голямо влияние върху кожата ви. Ако не пиете достатъчно, тя може да стане суха и да се лющи, особено при интензивно излагане на слънце.

За да я поддържате хидратирана, е важно да се хидратирате често. Трябва да избягвате напитки като кафе и безалкохолни, които всъщност дехидратират кожата, вместо обратното. Препоръчително е да опитате и зелен чай.Чаят всъщност е едно от най-добрите неща, които можете да правите по време на детоксикация. Ще имате по-чиста кожа, по-светъл тен и т.н. Затова не забравяйте да поддържате кожата си хидратирана.

Хранителна детоксикация

Ако искате да имате красива кожа, задължително трябва да се храните със здравословни храни, богати на полезни мазнини, витамин С и други хранителни вещества. За да премахнете токсините от тялото си, е важно да консумирате много плодове, зеленчуци, постни протеини, незаменими аминокиселини и здравословни мазнини. Също така е добре да избягвате преработените и пържените храни, рафинираната захар, сладките сокове и прекомерните количества алкохол.

Добрият сън

И накрая, но не на последно място, трябва да се уверите, че спите достатъчно. Сънят е от съществено значение за цялостното здраве и играе важна роля за поддържането на хубава кожа. Ако не спите достатъчно, кожата ви може да бъде бледа и безжизнена. Това може да увеличи и риска от появата на фини линии и бръчки.

В България продуктите на FOREO могат да бъдат закупени на foreo.com, в Notino – в магазина в Paradise Center и онлайн на notino.bg, в Zlatna Ribkaи в Arlen.

За да научите повече за най-бързо развиващата се марка в областта на технологиите за красота в света и да сте в крак с бъдещия растеж и иновациите ѝ, посетете сайта foreo.comили последвайте @foreo_bgr в Instagram.

#FOREO

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »