Влогърката Антоанет Пепе: Книгата ми е писмо от мен за мен! ВИДЕО

Влогърката Антоанет Пепе: Книгата ми е писмо от мен за мен! ВИДЕО
A A+ A++ A

Антоанет Пепе е една от първите блогъри и ютубъри у нас. В годините тя набра изключителна популярност и е сред най-обичаните създатели на съдържание и до днес. Характерно за нея е, че споделя всеки аспект от живота си със своята аудитория без да се смущава от това и ни прави съпричастни с някои от най-съкровените моменти за нея и семейството ѝ.

Наскоро тя издаде и първата си книга със заглавие "Розовият балон”, която бе и причина да я поканим в нашето студио. За какво си поговорихме, можете да разберете в следващите редове.

Здравей, Антоанет. Как се вдъхнови да напишеш своята първа книга?

Идеята дойде много отдавна, когато имах блог и споделях различни неща от моя живот. Тази книга е по-скоро завръщане към корените ми. Обичам да се занимавам с обработка на видеа, но писането за мен е терапия. Тази книга е писмо от мен за мен.

Защо розов балон?

Това е метафора за всеки, който рано или късно попада в розов балон. Причините може да са много различни, но докато розовият балон не се спука, никога няма да излезем от него и да си дадем сметка през какво сме минали.

Какво можем да открием в твоята книга?

В книгата можете да откриете, както интервюта, в които съм споделяла онлайн, така и неща, за които никога не съм говорила, но са смислово свързани с нещата, които съм показвала онлайн. Малко или много във влоговете показваме това, което ни е на дневен ред, това, което ни е интересно, но смятам, че има теми, което е по-добре да се представят в писмена форма. Когато ги разказваш звучат по един начин, но когато ги напишеш дълбочината е съвсем друга.

Смяташ ли, че в Instagram показваме живота само от розовата му страна?

Като цяло смятам, че Instagram е платформа, която не провокира особено много критичното мислене. Във Facebook и YouTube има спорове, дискусии, много по-дълги коментари. Смятам, че Instagram е място, на което влизаш, за да  се развлечеш. Сериозните теми съм ги споделяла само в YouTube и съм се показвала пред хората.

Ти беше първата, която сподели своето раждане. Как намираш смелост и вдъхновение да споделяш толкова съкровени за теб моменти?

Когато започнах с блога преди 8 години той беше едно хоби. Стратира като местенце, на което да си споделяме и да си помагаме взаимно. Започнах да споделям, за да провокирам и хората да го правят. За мен беше много естествено да го правя, не съм се притеснявала от това. Смятам, че ми е заложено като характерова особеност, не ми трябва смелост да споделям лични неща. Представям си аудиторията ми като приятели, на които  говоря.

Кога разбра, че вече си популярна пред много голяма аудитория?

Разбрах го, когато се върнах от Дания и все още пишех на английски. Спираха ме българки и се снимаха с мен. Останах много изненадана от това, че четат моя блог. Всъщност те ме мотивираха да направя нещо за моите приятели от България и това беше YouTube канала на български. Оттам се случи естествено да започна да пиша на родния ми език.

С Антоанет Пепе си поговорихме още за това дали обръща внимание на негативните коментари в мрежата и трудно ли е преодоляла факта, че винаги някой може да я разбере погрешно. Тя сподели пред нас и истории от един от най-трудните моменти в живота ѝ, когато се е сблъскала отблизо с анорексията. Как се е справила с това предизвикателство, кои са били моментите, които са успявали да я съкрушат по време на развода и какви планове има тя за бъдещето ще разберете в нашето ново видео, което излиза в 20:00 часа в YouTube канала на Peika&Jenite!

 

#Антоанет Пепе #книга

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »