Жълт код в 9 области за силен вятър

Жълт код в 9 области за силен вятър
Облачността над страната ще е разкъсана, само над крайните северозападни райони ще бъде значителна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Жълт код е обявен в 9 области на Централна, Западна, Югозападна и Югоизточна България заради силен вятър, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Кодът е в сила за областите Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Благоевград, София град, Кърджали, Хасково и Ямбол.

Облачността над страната ще е разкъсана, само над крайните северозападни райони ще бъде значителна. Там ще има превалявания с дневни температури около 18°-20°.

Температурите над останалата част от страната ще са по-високи от обичайните за средата на октомври. Минималните температури ще бъдат предимно между 12° и 17°, в София около 12°. Максималните температури ще са предимно между 25° и 30°.

На отделни места в Източна България и северно от планините, където ще се усили южният вятър, ще има и температури до 32°-33°, в София температурата ще бъде около 26°.

Времето е потенциално опасно и прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но от НИМХ призовават гражданите да бъдат внимателни.

„Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете”, предупреждават метеоролози.

#жълт код #България #Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ #Ловеч #Габрово #Велико Търново #Търговище #Благоевград #София град #Кърджали #Хасково #Ямбол #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници