Тошко Йорданов: Асен Василев е по-малко брутален лъжец от Петков, но също не трябва да има власт

Тошко Йорданов: Асен Василев е по-малко брутален лъжец от Петков, но също не трябва да има власт
A A+ A++ A

Кирил Петков е вреден човек, когато има власт в ръцете му. Той е като Бойко Борисов, малко по-образован. Като манталитет е абсолютно същият. Когато дадеш репресивна власт на човек, който счита себе си за последна инстанция, това е огромен проблем. Тук е същото. Дали бухалката ще е в ръцете на Бойко, или на Кирил Петков - и в двата варианта това не е демокрация. Може да продава пробиотици, няма проблем. Асен Василев също би било добре да не е част от бъдещия МС.

Асен Василев не е такъв брутален лъжец, какъвто е Кирил Петков.

Още когато започнахме да се явяваме на избори, казахме какви са ни целите. Можеше да има правителство на ИТН, но колко щеше да изкара? То нямаше да изкара повече от 1 месец. Подходихме честно. В предния парламент преговорите вървяха добре до един момент, в който посочихме няколко данни за Кирил Петков и Асен Василев. Това коментира председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

След злополучното назначение с Николай Василев в продължение на 2-3 седмици обстановката беше спокойна и с общи постановки, че вървим в обща посока - до един момент, в който Христо Иванов каза, че сме дългата ръка на ДПС, каза още той.

"4 месеца повтаряхме, че ще излезем от коалицията, ако падне ветото за РСМ. Когато има коалиционно споразумение, то трябва да се спазва. Шест месеца подред аз не го спазвам - това нормално ли е? Това само по себе си не е ли нарушение. Търпяхме 4 месеца под натиск, обяснявайки, че трябва да спрем нарушенията на коалиционното споразумение."

Те продължават да плямпат, че заради спрените далавери на границата се е случило всичко, а ние нямаме нищо общо. Проблемът за границата беше повдигнат от Каримански, припомни Йорданов.

Във връзка с провежданите срещи с президента Румен Радев, Йорданов коментира:

Естествено, че ще отидем на консултации. Това, което са направили ПП и БСП (бойкотираха консултациите при държавния глава днес), е меко казано неуважително. 

#Тошко Йорданов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »