Mеждународна олимпиада по ментална аритметика с над 600 участници

Mеждународна олимпиада по ментална аритметика с над 600 участници
A A+ A++ A

На 11 и 12 юни 2022 г. България беше домакин на първата по рода си международна олимпиада по ментална аритметика за деца на възраст от 4 до 14 години.

Събитието се проведе в кк Албена и събра 650 деца от няколко държави. Организатор бе SmartyKids България – мрежа от детски образователни центрове, представена в 11 държави, в т.ч. и в България в 38 населени места.

След 2 години на онлайн състезания и олимпиади в България и чужбина, организаторите събраха децата във вълнуващата надпревара изцялоприсъствено. Малкитеучастницисесъстезаваха в умениятазабързо и правилноменталносмятане, както и решаваненазадачинадревнотокитайскосметало “абакус”.Участниците бяха разпределени в 13 различни категории според възрастта и нивото си на умения по ментална аритметика, като близо 200 деца получиха специални отличия за представянето си. Бяха отличени и 13 шампиона, най-малкият от които само на 6 години, а най-големият – на 13 години.

В рамките само на 18 минути всички участнициимаха предизвикателната задача да решат 360 аритметични задачис малки и големи числа, съответстващи на категорията им. Освен своите умения по ментална аритметика, децата имаха възможност да демонстрират и своите таланти в разнообразни области, на сцена пред всички участници и семействата им.

Благодарение на организаторите и съдействието на партньори, всяко дете си тръгна с подаръци от двата дни на Олимпиадата, изпълнени със състезателна и развлекателна програма. С награди в събитието се включихаБелла България, Office 1 Superstore, турагенция Luxury Discounts, биопродукти Smart Organic, Brainiac.bg, Ozone.bg, Издателство Фют.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници