Крум Зарков зове за спешна смяна на Нинова като шеф на БСП

Крум Зарков зове за спешна смяна на Нинова като шеф на БСП
A A+ A++ A

Kрум Зарков призова за спешно, извънредно заседание на конгреса, на което да бъде сменен лидерът Корнелия Нинова, пише Dir.bg.

Предложението беше направено в критично изказване пред червения пленум, на който по-рано министрите на БСП се отчетоха за дейността си през шестте месеца на правителството в оставка.

„Социологическите проучвания показват, че БСП има резерв от гласове, но той не се крие в хартиената бюлетина, той се крие в промяната на ръководството на партията”, заяви социалистът. По думите му тази промяна много бързо може да даде резултат.

Ако не направим това сега веднага, свиквайки конгрес възможно най-бързо, ако се явим по същия начин със същия ръководител, на още едни избори, това ще бъде катастрофа”, прогнозира Зарков.

„Няма никакъв фатализъм и драматизъм в това”, категоричен беше той. „Трябва да издигнем знаме, а не да предложим патерица. Ние сме напълно свободни да го направим", обобщи Крум Зарков.

И предупреди съпартийците, че ако не вземат мерки в тази посока, „в следващите години нас може да ни няма”. Зарков продължи с критиките за безпринципно поведение на БСП, която, преди да влезе в правителството, обвиняваше „Продължаваме промяната”, че ѝ крадат гласовете и партията.

„Сега ще решаваме да опитаме да съставим ново правителство. Добре, да опитаме. Но да видим с кого ще опитаме и как. Естествено с ПП, която ще вземе мандата, с тези, които уж ни купуваха преди изборите, помните ли? Искаха да ни купят коалицията, регистрацията? Тези, които обвинявахме - кои са тези, които ще раздават сертфикати за морал? С „отрочетата на Радев”, създадени да унищожат БСП, както твърди председателят”, припомни той обвиненията на ръководството на партията, които валяха в посока на ПП преди сформирането на коалицията.

 

 

#БСП #Крум Зарков #Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »