Въздушен спектакъл в авиобаза „Граф Игнатиево” гледа Радев днес

Въздушен спектакъл в авиобаза „Граф Игнатиево” гледа Радев днес
A A+ A++ A

Авиобаза „Граф Игнатиево” отваря вратите си днес за гости. Поводът е честването на 110 години от първия боен полет на българската бойна авиация и 85 години от връчването на бойните знамена на авиационните подразделения.

Откритият летателен ден ще е с четиричасова интензивна програма. На него ще присъстват президентът Румен Радев, министърът на отбраната Драгомир Заков и началникът на отбраната.

Българските пилоти от състава на Военновъздушните и Военноморските сили ще представят своите умения и способности. Гостите ще наблюдават  формации от самолети и висш пилотаж, изпълнение на елементи от основните мисии и задачи на самолетите МиГ-29, Су-25К, C-27J „Спартан“, Л-410, L-39ZA, PC-9M и вертолетите Ми-24, Ми-17, AS-532AL Cougar, AS-565 Panther и Бел-206.

Посетителите ще могат да разгледат и наземната авиационна техника, която е на въоръжение във ВВС и ВМС, както и специалната обслужваща техника на летището. Ще бъдат представени и комплекси и техника от зенитно-ракетни и радиотехнически войски.

Входът в авиобаза Граф Игнатиево в празничния ден е свободен. Началото на Открития летателен ден е в 11.00 ч.

МВР очаква натоварен трафик към авиобазата и препоръчва посетителите на открития летателен ден да използват за придвижване междуградските автобуси и ж.п. транспорт. За целта на 25-и юни БДЖ ще осигури 8 допълнителни влака между Пловдив и Граф Игнатиево.

В района на село Граф Игнатиево са обособени временно четири паркинга, означени със знак „P”.

ОД на МВР Пловдив предупреждава шофьорите, че са възможни промени в движението между 09:00 и 15:00 часа.

 

#авиобаза Граф Игнатиево #открит летателен ден

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай