Слави с открито писмо до Петков, Борисов, Пеевски и Иванов

Слави с открито писмо до Петков, Борисов, Пеевски и Иванов
A A+ A++ A

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов отново използва социалните мрежи, за да направи коментар по актуалните политически теми.

В случая Трифонов разпространи открито писмо до премиера Кирил Петков и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, депутата от ДПС Делян Пеевски и съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов по повод днешното решение на депутатите да приемат френското предложение и по този начин да вдигнат българското вето за Северна Македония.

Публикуваме мнението на Слави Трифонов без редакторска намеса:

Открито писмо до господата Кирил Петков, Бойко Борисов, Делян Пеевски и Христо Иванов

Уважаеми господа,

С решението си за даване на зелена светлина на Северна Македония, вие ясно положихте основите на една нова Евроатлантическа коалиция в България, при това безапелационно подкрепена от Франция.

Уважаеми господа,

предстоят важни решения, свързани с управлението на България. Президентът след няколко дни ще връчи мандат на формацията спечелила изборите - „Продължаваме промяната“. Това е прекрасна възможност да реализирате новосформираната коалиция. Ще имате огромно мнозинство. „Продължаваме промяната“, „ГЕРБ-СДС“, „ДПС“ и „Демократична България“, общо ще разполагате с 176 депутати. Логично към тях може да прибавите и шестимата отцепили се депутати от “Има такъв народ”. Така ще имате 182 депутати, което е много повече от конституционно мнозинство. Това ще ви направи спокойни за взимането на всякакви решения. Може да направите съдебна реформа, може да продължите изнасянето на оръжия за Украйна през трети страни, може спокойно да промените и законите, за да се усвоят милиардите по Плана за възстановяване, може да приемете и необходимите антикризисни мерки и да направите дългоочакваните реформи. Като настоящи и бъдещи членове на едни и същи европейски политически семейства, спокойно може да реализирате всички евроатлантически приоритети, част от които изброих по-горе.

Г-н Петков, г-н Борисов, г-н Пеевски и г-н Иванов, след като дадохте зелена светлина за Северна Македония, дайте зелена светлина и за България. Постъпете мъдро и държавнически, така както постъпихте днес.

Ако се вярва на социологическите проучвания, България няма нужда от нови избори и вие имате възможността да реализирате едно силно управление, с което да изведете държавата от политическата криза, енергийната криза и инфлацията.

Бъдете първо българи и държавници, а чак след това политически противници.

Желая Ви успех!

#Петков #Борисов #Слави Трифонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »