Мария Тарашманова: Ако имам неограничено време и пари бих посетила…

Мария Тарашманова: Ако имам неограничено време и пари бих посетила…
A A+ A++ A

Мария Тарашманова е пътешественик, който изследва красотите на България. В профила си в Instagram тя споделя своите пътувания в спиращи дъха кадри.

Пред нас тя разказа за вълнуващите си странствания из цяла България и сподели интересни и забавни случки, които е преживяла на път. 

Как се зароди твоята любов към пътешествията?

От малка много обичам да пътувам, но не съм имала много голяма възможност да го правя. Първото пътешествие, за което се сещам беше в 7 клас, когато моя приятелка ме покани на преход до Тевно езеро. Прекарахме два дни в разходка до езерото, гледахме залеза. Беше наистина много вълшебо. Хванахме последния ден от звездния дъжд и пълнолуние в същото време. Този момент се е запечатал много ясно в съзнанието ми.

Къде предпочиташ да пътуваш - в чужбина или в България?

Обожавам да посещавам различни места, както в чужбина, така и в България. Не се сещам за място извън страната, което да ме е накарало да се просълзя. България ми е на сърце. Обичам редовно да се връщам на плаж Градина и на Калиакра. Освен красивите гледки, плажовете и морето, ме влече и хубавата храна.

Как постигаш съвършенството на твоите кадри, които споделяш в социалните мрежи?

Често, преди да отида някъде да снимам си правя moodboard. Прилагам този трик от поне половин година. Когато харесам някоя локация,аутфит, поза, ги запазвам в колекция в папка, която наименувам на конкретно място. Невинаги нещата вървят по план и трябва да се измисли алтернативен план в движение.

Какво те грабва в едно място?

Атмосферата. Например в Монополи се почувствах в свои води. Всички там бяха много свободни и щастливи. Това беше точно след разхлабването на мерките и никой не се съобразяваше с маски и ограничения, нямаше го онова притеснение.

Как се отрази пандемията на твоите пътувания?

Честно казано, на мен пандемията не ми попречи. Аз пътувах много из България, когато границите бяха затворени. Видях повече места, колкото не бях виждала през целия си живот досега в България. У нас има много скрити, красиви кътчета, които могат да се видят.

Ако чужденец те попита които са петте места в България, които трябва да посетя, кои ще му препоръчаш?

Със сигурност ще му кажа да обиколи около Смолян. Там има водопади, гледки. Ако иска да се катери ще го пратя в Пири, в Родопите.

Кои места мечтаеш да посетиш?

Мечтая да отида в Бали. Но тази мечта не е свързана с почивка. Искам да срещна инфлуенсърите, които ме вдъхновиха да започна. Ще се радвам да ги видя на живо и да ги опозная извън мрежата. Това са Ракел и Мигел от Explorerssaurus. Много ги препоръчвам на хора, които искат да се занимават професионално с Instagram, но не знаят откъде да започнат и се лутат.

Какво е правила в Амбарица, каква традиционна българска носия е пробвала и къде са я подгонили кучета, пазачи на стадо овце? Кои места в чужбина са я впечатлили най-много и къде би се върнала отново? Всичко това можете да видите в новото видео на Peika.bg!

 

#Peika&Jenite YouTube

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"