Митрофанова язвитено повтори мантрата на Захарова: Сега въобще за всичко ви е виновна Русия!

Митрофанова язвитено повтори мантрата на Захарова: Сега въобще за всичко ви е виновна Русия!
A A+ A++ A

Посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова нарече "удобно" твърдението на премиера Кирил Петков, че тя е виновна за вота на недоверие към коалиционното правителство, гласуван вчера в Народното събрание, предаде ТАСС.

В речта си пред депутатите в българския парламент Петков обвини лидерите на опозиционните партии и руската посланичка за провала на правителството, пише ТАСС. 

„Фактът, че Митрофанова е виновна, е толкова удобно обяснение за тях, защото сега въобще за всичко е виновна Русия", каза Митрофанова по телевизия "Русия-24".

Тя добави, че миналата година в България е имало сериозна правителствена и парламентарна криза, три пъти са произвеждани парламентарни избори и „накрая парламентът се събра". „Те направиха толкова добро впечатление, защото казаха: „Ние не сме десни, не сме леви, ние сме за България", което беше много добре прието от българския народ", допълни Митрофанова.

Според посланика много българи били озадачени от факта, че България е в първите редици на подкрепата за санкциите срещу Москва, тъй като „традиционно българският народ има много добро отношение към Русия".

Тя добави, че инфлацията в България в момента е 18,5%, а промишлената инфлация - 45 на сто, „т.е. това са достатъчно сериозни числа, а хората в България не са богати". 

 

Източник:БТА
 

#Елеонора Митрофанова #РФ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай