Скандал във външната комисия на НС заради френското предложение за РСМ

Скандал във външната комисия на НС заради френското предложение за РСМ
A A+ A++ A

Със скандал започна заседанието на външната комисия в парламента, която трябва да обсъди три проекторешения по френското предложение за старта на преговорите на Северна Македония за членство в ЕС. Трите проекта са внесени от ДПС, ГЕРБ и ДБ.

Към заседанието на комисията има засилен интерес. Тук са шефовете на групите на ПП Андрей Гюров, на БСП Георги Свиленски, на ДБ Христо Иванов, на ИТН Тошко Йорданов, на "Възраждане" Костадин Костадинов, предава "24 часа".

Заседанието започна с разправия още по самия дневен ред. Тошко Йорданов поиска да не бъде обсъждана точка 1 от дневния ред, по която трябва да бъде изслушана Генчовска за хода на преговорите и какво е договорено в протокола между София и Скопие. Атанас Михнев от ПП обаче настоя министърката да бъде изслушана, за да е ясно какво е договорено. Това е сакрален за България въпрос, не трябва да го претупваме, подкрепи го Георги Михайлов от БСП.

Предложението на Йорданов не бе прието от комисията.

Екатерина Захариева призова за успокояване на страстите и за спокоен дебат без ненужни закачки. И предложи точка втора да не е само изслушване на Външно министерство по внесените 3 проекта, а да има и разглеждане и приемане на решение. Това беше прието от комисията.

След това Ангел Георгиев от "Възраждане" поиска да бъде отложено заседанието, защото не било редно да се взима решение по такива фундаментални въпроси, преди да бъде чут Министерския съвет. Това обаче бе отхвърлено.

Снимка: Стоп кадър/Дневник

#НС #РСМ #външна комисия #скандал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"