Одобрението за Байдън в САЩ спадна до рекордно ниски нива

Одобрението за Байдън в САЩ спадна до рекордно ниски нива
A A+ A++ A

Рейтингът на общественото одобрение на президента на САЩ Джо Байдън падна за четвърта поредна седмица до 36%, което съответства на най-ниското ниво, наблюдавано за последно в края на май, според проучване на общественото мнение на Reuters/Ipsos, завършено в сряда.

Рейтингът на одобрението на президента остава под 50% от август, което е предупредителен знак, че неговата Демократическа партия може да загуби контрол над поне една камара на Конгреса на САЩ на междинните избори на 8 ноември.

Тридесет и четири процента от американците казват, че икономиката е най-важният проблем, пред който в момента са изправени Съединените щати. Байдън е изправен пред 40-годишни върхови нива на инфлация, като инвазията на Русия в Украйна ограничава глобалните доставки на горива и вериги за доставки, които и без това бяха засегнати от ограниченията, свързани с пандемията от COVID-19.

Сред собствената му партия рейтингът на одобрението на Байдън остава до голяма степен непроменен от миналата седмица - 73% в сравнение със 74% на 15 юни. През август 85% от демократите одобряваха представянето на Байдън.

Но сред републиканците рейтингът на Байдън падна до 7% в сравнение с 11% на 15 юни. Само 18% от американците смятат, че страната върви в правилната посока.

Рейтингът на одобрение на Байдън се приближава - но все още не е достигнал - най-ниските нива, регистрирани от неговия предшественик Доналд Тръмп, който имаше 33% рейтинг на одобрение през декември 2017 г.

#САЩ #Джо Байдан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »