Какво ни очаква на път за морето?

Какво ни очаква на път за морето?
A A+ A++ A

Засилен контрол и тапи по пътищата към морето в началото на активния летен сезон. Катаджии влизат в трафика, за да следят за нарушители, а ремонтите по магистралите ще продължат и през летните месеци. Къде да очакваме натоварен трафик и как органите на реда ще ни следят по пътя към плажа - отговорите потърси Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна” по Нова телевизия.

Очакванията са през следващите дни от изхода на София към магистрала „Струма” хиляди шофьори да тръгнат по пътищата към морските курорти у нас и към съседна Гърция. По всичко личи, че ремонти и тапи ще има и през следващите месеци.

Летните месеци се оказват и най-рисковите на пътя. От началото на годината са станали над 2600 катастрофи – с 204 загинали и 3242-ма ранени, което е с 25 повече загинали спрямо година по-рано.

Според черната статистика за последните 10 години най-голяма вероятност да претърпим катастрофа с ранен или загинал има през юли, в петък, между 16:00 и 20:00 ч. Затова и контролът се затяга и започват масови проверки с катаджии и камери на всички основни пътища към курортите.

#МОРЕ #път

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"