Радостин Василев: Шефове на федерации пак ще могат да си харчат парите за спорта за свои почивки и коли

Радостин Василев: Шефове на федерации пак ще могат да си харчат парите за спорта за свои почивки и коли
A A+ A++ A

Спортният министър в оставка, Радостин Василев, който напусна партията на ИТН, заяви пред БНТ, че вече няма намерение да разговаря с други депутати от партията на Слави Трифонов, за да се опита да осигури парламентарно мнозинство на "Продължаваме промяната".

Василев каза още, че е готов да се подложи публично на детектор на лъжата, за да опровергае думите, че е напуснал "Има такъв народ" заради обещана облага, но държи първо Тошко Йорданов да се подложи на полиграф и да отговори на няколко въпроса свързани с корупция.

"Нито ми е обещаван пост, нито ми е предлаган, нито съм приемал. Още повече, че вие виждате в момента опорката за купени депутати, за тържища падна, защото никой няма да търси подкрепа от шестима, ако не си е осигурил цяла. Всички до един сме готови на такова действие, но чакаме г-н Тошко Йорданов с 1-2 въпроса към него, свързани с корупция, той да отговори на тях, и ще минем всички на полиграф заедно публично по телевизията. Дните преди нашата пресконференция и първите дни след нея аз разговарях с няколко от депутатите от ИТН, наистина там има все още качествени хора, но на тях ще им е много трудно след вчера да си променят мнението, защото ще бъде изключително тежко прието от обществото, но нищо не се знае. Когато видя, че всъщност няма никакъв смисъл и е трудно да убеждавам някого - по-добре да не хабя сили за това. Колегите от "Продължаваме промяната" са категорични по отношение на влизането в задкулисни договорки с цел на всяка цена да има някакво парламентарно мнозинство - по-скоро се разчиташе на съвестта на хора, които сега трябваше да излязат и да кажат: "Ние се противопоставяме на хвърлянето на държавата в хаос!". Аз съм убеден вътрешно, че от "Има такъв народ" не желаеха законопроектът за КПКОНПИ да бъде гласуван, защото на такива разговори съм присъствал, това съм чул и това е моето пряко впечатление." - заяви той.

В спорта има много хора, които са готови да ме изпратят от поста на ресорен министър с музика, защото съм им спрял далаверите за милиони. Сред тях са крупни бизнесмени, шефове на федерации, които бяха свикнали да харчат парите за спорт за свои почивки и коли. Така че такива хора сега ще са доволни, че скоро няма да бъда министър. 

Относно БФС Василев бе категоричен, че Борислав Михайлов не трябва да е президент на Централата, а да обикаля по съдилищата и да е в затвора, защото там му е мястото. "Още 2-3 седмици ще бъде министър на спорта, така че може и да намеря начин да отнема лиценза на БФС", загатна той. 

Във връзка с това, че Слави Трифонов се закани да го съди, Руди Василев отвърна шеговито: Направо много ме е страх, не мога да спя даже. А, ако трябва да съм сериозен ще кажа - на мен работата ми е в съдебните зали, защото съм адвокат и не се плаша изобщо, даже чакам с нетърпение да се сблъскам с адвокатите на Трифонов. Тошко Йорданов да му мисли, защото доскоро аз го защитавах пред съдебните органи, а срещу него доста хора тепърва ще завеждат дела, аз също съм сред тях.

#Радостин Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »