Нов опит за избор на председател в парламента НА ЖИВО

Нов опит за избор на председател в парламента НА ЖИВО
A A+ A++ A

Парламентът започна редовно и заседание след вчерашното гласуване на вота на недоверие към кабинета "Петков". За оставката на правителството бяха 123 депутати, 116 бяха против, нямаше "въздържал се". 

Днешното пленарно заседание стартира в 09:00 ч. Заради липсата на кворум в сряда сутринта редовното заседание на парламента се провали. Така депутатите не успяха да гласуват и програмата за работа за тази седмица.

Според проектопрограмата, публикувана на сайта на парламента, първа точка е приемането на процедурни правила за избор на нов председател на Народното събрание.

Предвижда се обсъждане на второ четене на промени в Закона за публичното предлагане на ценни книжа и в Наказателния кодекс, както и първо четене на законопроекти за изменение и допълнение на Закона за енергетиката. Проект на решение за процедурни правила за избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) също е в проекта за дневен ред, както и второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за признаване, изпълнение и постановяване на актове за обезпечаване на имущество.  Предлага се първа точка в петък да е първото четене на промените в Закона за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове. Предвиден е и редовен парламентарен контрол.  

#Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"