ЕВН: Експлозията е безпрецедентна и озадачаваща

ЕВН: Експлозията е безпрецедентна и озадачаваща
Не е ясно колко трафопоста се намират вътре в жилищни сгради, съобщи Петър Костадинов от ЕВН. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Взривът в трафопоста в жилищната сграда в центъра на Бургас, който унищожи два апартамента, е прецедент в практиката на електроразпределителното дружество ЕВН, заяви Петър Костадинов от пресцентъра на компанията.

Служители на дружеството все още не са допуснати до взривения трафопост, защото все още не е приключил полицейският оглед.

Петър Костадинов обясни, че около 1:00 часа е получен сигнал за спряло електрозахранване. Техниците на ЕВН отстранили проблема и не констатирали никакви необичайни повреди в съоръжението.

„За съжаление час и половина след тяхната визита се получава този взрив. Досега в нашата практика такова нещо не се е случвало. Това е нещо необичайно. Служителите ни са сменили предпазител," коментира Петър Костадинов.

В отговор на съмненията на домоуправителката на блока, че единият от техниците бил пиян, Костадинов съобщи, че и двамата са тествани за алкохол и пробите са дали отрицателни резултати.

„Реагирали са за 20 минути и е бил отстранен проблемът с електрозахранването," добави Петър Костадинов и разказа, че през месец март трафопостът е бил изцяло обновен. Именно затова той определи експлозията като озадачаваща.

„Трудно мога да кажа колко трафопоста има в жилищни сгради в Бургас. Спазени са всички нормативни изисквания, това е нормална практика в цяла Европа. Нямам информация за жалби да е имало от жителите на този блок. Но, разбира се, всичко ще платим," добави още Петър Костадинов.

#взрив в трафопост #трафопост #взрив #Бургас #ЕВН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници