Тумбалалайка! ДПС и "Възраждане" празнуват с песни и танци падането на властта

Тумбалалайка! ДПС и "Възраждане" празнуват с песни и танци падането на властта
A A+ A++ A

Викове "Победа" огласиха пространството зад парламента след падането на кабинета на Кирил Петков. Събралите се на мястото депесари развяха байраци, заудряха тъпани и извиха хоро веднага след като разбраха резултата от гласуването.

Кабинетът падна със 123 гласа за и 116 гласа против, след като невъзможното стана факт и рамо до рамо застанаха Бойко Борисов, Костя Копейкин, верните депутати на Слави Трифонов и следовниците на Доган. 

Първо от задния вход се изнизаха депутатите от ИТН, които по обясними причини няма как повече да се появят сред истинските протестиращи срещу модела Борисов-Доган.

На събитието прозвуча химна, а скоро след това сред поддръжниците си излязоха депутатите на ДПС, които бяха повече от доволни от това, че са успели да съборят властта.

Охраната свали статив на журналист от Евронюз, а протестиращ го е повалил на земята. Грехът на репортерът е бил, че е най-близо до вездесъщият депутат Делян Пеевски.

Депесарите аплодираха и депутатите от националистическата формация Възраждане, при излизането им от Народното събрание.

Целта на „Възраждане“ е да управлява самостоятелно. Ние няма как да имаме партньори в този парламенткоментира лидерът на проруската партия Костадин Костадинов в кулоарите на парламента, след гласуването на вота на недоверие към кабинета „Петков“.

Попитан за това, че „Възраждане“ са подкрепили вота на недоверие заедно с ГЕРБ-СДС, ДПС и „Има такъв народ“, Костадинов каза, че от няколко месеца неговата партия иска оставката на правителството.

„В конкретния случай това, че други политически сили са подкрепили това, което ние говорим от шест месеца, нас трябва да ни притеснява ли? Даже мога да ви кажа следното нещо – бих се радвал, ако има депутати от „Продължаваме Промяната“, БСП, „Демократична България“, които да ни подкрепят“, добави лидерът на „Възраждане“.

По думите му в този парламент няма партия, с която "Възраждане" би могла да си партнира, пише Оффнюз.

 

 

 

#ДПС #Възраждане #празнуват

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"