Глас народен - глас Божи! Анкета сред над 10 000 души на Novinite.bg бута кабинета с 86%

Глас народен - глас Божи! Анкета сред над 10 000 души на Novinite.bg бута кабинета с 86%
A A+ A++ A

По-малко от 3 часа остават до вота на недоверие, който ГЕРБ внесе срещу кабинета на Кирил Петков във връзка с икономическата политика водена от управляващата коалиция. Препирните в Парламента дали това е истинската причина за искане на вота, меренето на мускули с агитки пред НС и останалите познати прийоми на формациите, всъщност, накрая няма да имат особено значение. Защото сухата математика ще влезе в употреба и единственото важно ще са гласовете "За'"и "Против" кабинета на четворната коалиция, съставен от министри от ИТН, ПП, БСП и ДБ. Припомняме, че ИТН на Слави Трифонов напусна със скандал коалицията и сега останалите предани на Дългия и Тошко Йорданов депутати ще гласуват за сваляне на Петков и Василев от власт. 

Novinite.bg поръча и пусна още преди два дни анкети в две от най-популярните страници в социалната мрежа Фейсбук. А именно - "Обичам да се смея", която има над 300 000 харесвания и почти толкова последователи, както и "Не карай пил", следвана и харесвана от над 260 000 души.

Днес, в деня на реалния вот на недоверие, повторихме анкетите и в крайна сметка съумяхме да получим чувствително над 10 000 мнения на обикновени българи, които обаче пожелаха виртуално да дадат своя глас "За" или "Против" правителството на Кирил Петков. Политическите анализатори и най-вече социолозите обичат да си служат с термина "представителна извадка". Въпросното словосъчетание се отнася в пълнота и обхваща нашите анкети, защото в тях участие са взели не само огромен брой потребители на Фейсбук, но и хора с различен етнос, социална прослойка, живеещи в села и градове - изобщо картинката е точно "представителна извадка". Такава, която поради масовостта си със сигурност излиза извън рамките на тясната партийна подкрепа, фейк профилите и платените профили.

Като цяло можем да направим извод, че хората, които искат кабинета да бъде свален са мнозинство. От над 10 300 виртуално гласували до 16:00 часа днес в анкетите ни малко под 86 % са "лайкнали" снимката, в която питаме искат ли настоящите управници да си ходят. На обратния полюс са 13,5 %, които са поставили сърчице. Те застават зад Кирил Петков и сие и искат да те да останат във властта. Има и малка група хора, които не са избрали нито палец, нито сърце, така че можем да ги броим за "въздържали се", каквито впрочем може да има и в реалния вот в 19:10 часа в Парламента.

За да илюстрираме анкетите сме вградили по-долу скрийншотове към тях, отнасящи се около 16:00 часа, така че всеки да може да ги разгледа и да си направи сметка. 

Едно е сигурно - зад клавиатурите обикновените хора са недоволни. Дали от цената на хляба и останалите хранителни продукти + смазващата инфлация, дали от позицията на кабинета за войната или РСМ, дали от цялостната политика или пък посланията на управляващите - ако зависеше от тези гласове, то кабинетът ще падне. 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Линк към страницата "Обичам да се смея" - ТУК

Линк към страницата "Не карай пил" - ТУК

#анкета #Novinite.bg #вот на недоверие #социални мрежи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници