Катар 2022: Какво ни очаква и как да залагаме на Световното по футбол

Катар 2022: Какво ни очаква и как да залагаме на Световното по футбол
Pixabay
A A+ A++ A

Световното първенство е най-дългоочакваното събитие в света на футбола, което се провежда веднъж на четири години. Първото издание на купата се състои още през 1930 г. и от почти 100 години вълнува милиони фенове на играта по цял свят. Настоящ шампион е Франция, която спечели втората си титла на турнира през 2018 г. в Русия.

Световното първенство е най-престижният футболен турнир на асоциациите в света, както и най-гледаното спортно събитие. Тазгодишното издание ще се проведе през ноември и декември в Катар. Това ще е и първото Световно по футбол с домакин страна от Арабския свят. През декември 2010 г. управителният орган на футболната асоциация ФИФА избра малката страна от Персийския залив за домакин на 22-то издание на финалите на Световната купа.

Катарската държава, която е 10 пъти по-малка от България, успя да се пребори с държави като САЩ, Южна Корея, Австралия и Япония, за да бъде домакин на финалите на турнира тази година - резултат, който беше посрещнат със спекулации за подкупи и фалшифициране на гласове. Въпреки това малката, но богата държава вложи големи усилия и ресурси, за да докаже възможностите си и да посрещне подобаващо всички зрители и участници в Първенството.

Футболните фенове с нетърпение очакват началото на Световното тази есен. Междувременно платформите за онлайн залагания вече отвориха своите дългосрочни пазари за футболни залози, а по-отдадените фенове могат да правят своите прогнози и за квалификациите. Има огромни възможности за избор, включително победители в различните групи, победител в Световната купа, най-добър голмайстор и много други.

Photo

Фаворити за Мондиал 2022 са добре познатите държави и многократни шампиони като Бразилия, Франция, Англия и Испания. Аутсайдерите за титлата са Италия, Белгия, Холандия и Португалия. Макар че тези отбори се представят много добре от години, те не намират място сред абсолютните фаворити. Тъй като все още има много неща, които могат да се случат по време на подготовката за Световното първенство през зимата, списъкът с фаворитите и аутсайдерите може изненадващо да се промени. Поради това не всички фено са склонни да залагат на дългосрочни пазари, макар че с наближаването на турнира коефициентите могат да паднат и да се окажат в по-неизгодна позиция.

Голяма част от феновете на залаганията предпочитат да правят своите прогнози по време на мача, или на живо. По този начин те могат да проследят развитието на играта и да направят информирано решение, стига да са достатъчно бързи и да следят внимателно развоя на събитията. Минусът на залозите на живо е, че обстановката на терена бързо се променя, с което и коефициентите на букмейкърите. От друга страна обаче тази непредвидимост на играта носи вълнение и адреналин на запалянковците и залагайки на живо те имат възможността да се почувстват част от мача и от любимия си отбор.

Любителите на дългосрочните залози вече имат възможността да избират измежду редица пазари по групи, специални за играчи и специални за отбори. Най-големи шансове за спечелване на Купата според букмейкърите имат Бразилия, с коефициент 5.00, както и Аржентина, Англия и Франция, всяка с коефициент 7.50.

Най-вероятните финални двойки, които ще се борят за Купата, са Бразилия - Франция с коефициент 13.00, както и Бразилия - Аржентина, Бразилия - Испания и Бразилия - Англия, всяка с коефициент 17.50 (към дата 07.06.2022). С наближаването на първенството и началото на първите мачове тези коефициенти могат да претърпят драстични промени и обрати.

За съжаление родният ни национален отбор отново не успя да достигне до участие в Мондиала, както и до квалификации. България не е участвала на Световно първенство по футбол от 1998 г насам. За сметка на това, тазгодишният финал на Купата със сигурност ще привлече погледите на много зрители с екзотичната си дестинация, стадиони с неповторима архитектура и много зрелищност. По последни данни, Катарската държава е вложила около 200 милиарда долара в построяването на нови стадиони, хотели, пътища и градски транспорт, което прави тазгодишните финали най-скъпо струващите в историята на Световната купа.

 

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »