Гьоков: Във времена на криза предсрочен вот е нещо екзотично

Гьоков: Във времена на криза предсрочен вот е нещо екзотично
A A+ A++ A

Във времена на криза предсрочен вот е нещо екзотично, но все пак в БСП били подготвени за такъв. Това коментира пред NOVA социалният министър Георги Гьоков, който е излъчен от БСП.

По време на дебата в зала по вота на недоверие, Гьоков не чул нищо конструктивно, само критики. „Нямаше много истина в това, което се каза. Много се надявам на разум и конструктивни предложения. Във времена на криза предсрочни парламентарни избори са нещо екзотично и не можем да си го позволим. Отговорността е, освен партийна и лична, тя е и към българското общество”, каза Гьоков.

„Не е невероятно правителството да получи подкрепата на депутатите. Най-малко е неоснователна посоката за искане на вот на недоверие”, каза социалният министър.

„Ако вотът е насочен само и само да се свали правителството, просто е недопустимо да се прави в този тежък момент. Има много натрупани проблеми, които трябва да се решават от редовно правителство. Не казвам това правителство, а редовно. Иначе ще изпаднем в позиция със служебно правителство, без действащ парламент. Ще стават много трудно, или изобщо няма да стават решенията в подкрепа на българите”, коментира министърът.

„Моето впечатление е, че българският народ не иска избори. Ако трябва да се отиде на избори, ние сме готови като партия и съм уверен, че нашите резултати ще бъдат по-високи от сегашните 26 народни представители в НС”, каза Гьоков.

В евентуален следващ парламент от БСП биха говорили с всички, които останаха в коалицията сега, както и със всички нови партии, които ще влязат, стана ясно още от думите на Гьоков.

„Социолозите казват, че поне 8 партии ще има в следващия парламент. Няма да водим преговори с ДПС и ГЕРБ, защото са ни коренно различни политиките”, каза Гьоков.

„Отговорното поведение изисква приемането на бюджета в този му вид, в който е внесен”,каза още Гьоков.

 

#Георги Гьоков #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"