Гришо победи Рафаел Надал няколко дни преди Уимбълдън

Гришо победи Рафаел Надал няколко дни преди Уимбълдън
A A+ A++ A

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи Рафаел Надал с 6:3, 2:1 в тренировъчен мач между двамата преди старта на "Уимбълдън" след по-малко от седмица, съобщи испанският журналист Мануел Санчес Гомес, който е присъствал на спаринга.

Той отбелязва, че рекордьорът по титли от Големия шлем Надал е имал проблеми със сервиса си, като много рядко е вкарвал първото си подаване и е допуснал много двойни грешки, докато българинът е бил безупречен при излизанията си на мрежата. Двамата са решили да прекратят тренировъчния си двубой при 2:1 за Димитров във втория сет, като родният тенисист е водил с пробив. 

Рафаел Надал и Новак Джокович вече са в Лондон и се готвят усилено за старта на "Уимбълдън", който е на 27 юни. Двамата ще участват на демонстративният турнир в Хърлингам, в който са дали заявка да се включат още Каспер Рууд, Карлос Алкарас, Феликс-Оже Алиасим и други.

На "Уимбълдън" няма да участвам първите двама в световната ранглиста, като Даниил Медведев не е допуснат до турнира като руснак, а Александър Зверев се възстановя след тежката контузия на глезена.

#Уимбълдън #Рафаел Надал #Григор Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »