Теодора Генчовска засекретила протокола със Скопие

Теодора Генчовска засекретила протокола със Скопие
A A+ A++ A

Министър Генчовска е предоставила преговорните документи - двустранния протокол между Република Северна Македония и Република България, подготвен от двете външни министерства, със секретен гриф.

Това съобщиха от "Продължаваме промяната" в отговор на медийни запитвания за съдържанието на протокола, който вчера от МВнР са внесли в парламента. От екипа на Теодора Генчовска го пратиха в Народното събрание след многократни призиви да го сторят, но сега той не може да бъде огласен.

След консултация с комисия по Външна политика тези документи в момента не могат да бъдат предоставени на широката публика. Министър Теодора Генчовска е входирала документите с гриф за достъп “За ползване”, което ограничава кръга на хората, които могат да ги прочетат, съобщават от партийния пресцентър.

"Призоваваме министър Генчовска да свали секретния гриф. Призоваваме също МВнР в най-кратки срокове да пристъпи към подписване на договорения от министър Генчовска двустранен протокол - очакване, публично обявено и въшния министър на Северна Македония Буяр Османи", заявават от ПП.

#Генчовска #Скопие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници