ДПС: Протестите са селска алтернатива на ГЕРБ

ДПС: Протестите са селска алтернатива на ГЕРБ
Председателят на ДПС Алиосман Имамов сравни протестите на зърнопроизводителите с дейността на управляващата партия ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на ДПС Алиосман Имамов сравни протестите на зърнопроизводителите с дейността на управляващата партия ГЕРБ.

„Очевидно ГЕРБ се очертава като една класическа, буржоазна, градска партия и според мен е нормално да се гледа на тези протести като алтернатива – селска, земеделска алтернатива на това, което върши тази партия в момента“, каза зам.-председателят на ДПС Алиосман Имамов, цитиран от БГНЕС.

От ДПС са готови да подкрепят всички справедливи искания на земеделците независимо от това в кои браншове работят.

„Искания, които биха осигурили едно успешно развитие на този отрасъл, а България има нужда от това“, посочи Имамов.

Той заяви, че една от най-важните причини, поради които ДПС подкрепят протеста на зърнопроизводителите, е фактът, че те са били излъгани.

За да мотивира това, Алиосман Имамов посочи неспазеното споразумение, което е подписано преди изборите. Той заяви, че много от зърнопроизводителите са взели кредити, като са разчитали на споразумението. Алиосман Имамов подчерта, че ДПС няма пряко отношение към техните политически искания, но уважава техните оценки за онова, което им дължат управляващите.

„Нямаме никакви притеснения за ситуацията в Кърджали“, каза Камен Костадинов, зам.-председател на ПГ на ДПС, по повод последните събития, свързани с избора на ръководство на града. Той посочи, че около Нова година в града ще има нов председател на Общинския съвет. „В момента там се търсят добри баланси на възрасти, на представителство на различните региони в Общинския съвет, но няма нито драма, нито проблем“, подчерта Костадинов.

След заседанието на Централното оперативно бюро е гласуван принцип, от който ДПС ще се ръководи по време на дискусиите и на гласуването на предложенията за бюджета за следващата година.

„ДПС няма да подкрепи предложения, които засягат приходната част или дефицита на бюджета“, каза Алиосман Имамов.

Той отново посочи, че приходите в проекта за бюджет са надценени и има риск да бъдат изпълнени през 2012 година. Вторият принцип гласи: ДПС ще подкрепи всички предложения, които преструктурират разходната част и правят разходите по ефективни от гледна точка на макропараметрите на бюджета.

Йордан Цонев подчерта, че приходната част не е съобразена с кризата в Европа и тази не е реалистична.

„Бюджетът е нереалистичен и неизпълним, а разходната част не е правилно направена“, посочи той. Цонев изтъкна, че освен всичко друго в него няма и нито един реален буфер и не съдържа защитни срещу негативен сценарий.

#Алиосман Имамов #ДПС #председател #фермери #протести #зърнопроизводители #ГЕРБ #Имамов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"