Зеленски: Москва ще ескалира атаките преди срещата на върха на ЕС

Зеленски:  Москва ще ескалира атаките преди срещата на върха на ЕС
A A+ A++ A

Украинският президент Владимир Зеленски заяви във вечерното си обръщение към нацията, че силите на Киев водят "трудни" битки за градовете Северодонецк и Лисичанск, предаде Ройтерс.

Зеленски вече предсказа, че Москва ще ескалира атаките преди срещата на върха на ЕС в четвъртък и петък.

"Защитаваме Лисичанск, Северодонецк, цялата тази зона, най-трудната. Там водим най-тежката битка. Но там са нашите силни момчета и момичета", подчерта той в обръщението си. "Окупаторите получават отговор на действията си срещу нас".

Също в изявление по националната телевизия, губернаторът на Луганск Сергей Гайдай заяви, че руските сили контролират по-голямата част от Северодонецк, с изключение на химическия завод Азот, където от седмици се укриват стотици цивилни. Пътят между Северодонецк и неговия побратимен град Лисичанск и град Бахмут е подложен на постоянен обстрел.

Лисичанск е бил под масиран руски обстрел цял ден. Все още е невъзможно да се установи броят на жертвите, добави Гайдай, според когото обстрелът е може би най-тежкият, който градът е преживявал досега.

Въпреки това руснаците все още трябваше да завършат обкръжаването на украинските сили, които им нанасят "значителни загуби", подчерта губернаторът.

#Зеленски #война

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »