Политически анализатор уличи Слави в лъжа за РСМ

Политически анализатор уличи Слави в лъжа за РСМ
A A+ A++ A

Политическият анализатор Емил Соколов уличи лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в лъжа по темата за Република Северна Македония. Това той направи чрез пост във „Фейсбук“.

Всичко по темата:
 
Отношенията България - РС Македония 485

Ето и какво написа Соколов:

1. Френското предложение не е само френско, а е на целия ЕС.

2. Слави, който обвиняваше Кирил Петков, че е предател, излъга. Френското предложение е договорено с участието на Генчовска, която е министър на ИТН.

3. Френското предложение е исторически шанс за България. Целият ЕС се обединява около исканията на България и гарантира националния ни интерес. Спорът на Македония вече не е само с България, а с целия ЕС.

4. Френското предложение прави така, че ако Македония не спазва договора за добросъседство и други договорки с България, членството й в ЕС ще е под въпрос. Ако не друго, предложението задължава Македония да е още по-сериозна с ангажиментите си към България или няма да е част от ЕС.

5. В предложението се говори за 'minorities and communities', никъде не се споменава българско малцинство. Става въпрос за българската общност в Македония. Нейните права ще бъдат записани в конституцията и по този начин ще им бъде осигурена защита.

6. Предложението предвижда и мерки за спиране на езика на омразата, опазване на българското културно наследство в Македония и дори промени в македонските учебници по История. С други думи, историята ни също е защитена.

7. Ако България отхвърли това предложение, е възможно да има промени в механизма за присъединяване към ЕС и да нямаме възможност да поставим вето. Тогава ще пропуснем шанса си да се сближим с Македония и да защитим интересите на българите там.

С популизма трябва да се спре. Тези, които използват Македония за да отклоняват вниманието от други теми, работят срещу българските интереси в Македония. Националният ни интерес не бива да бъде заложник на хора, които се интересуват единствено от това да вземат повече пари от държавата.

#РСМ #Слави Трифонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"