Вече има и партия "Български възход"

Вече има и партия "Български възход"
A A+ A++ A

Стефан Янев учреди партия "Български възход”. Бившият служебен премиер реши да поведе своя партия, след като подаде оставка като военен министър в кабинета "Петков”.

"Целта на партията е устойчиво да се работи за реализиране на българския национален интерес и сигурността на българските граждани", заяви той на пресконференция в НДК.

По думите му от "Български възход" искат българите "да живеят в условията на справедливост и разбирателство със себе си и институциите и властите”.

"Целта на това събрание беше да се приеме устава, да се изберат ръководни органи на ПП "Български възход" и всички документи да бъдат представени в съда за регистрация. Благодаря на всички учредители и гости. Целта на днешното събрание е изпълнена, може да се поздравим с поредната преминала стъпка и вървим към регистрация”, каза още той.

"Това е дългосрочен партиен субект, който има амбиция да участва във всички видове избори, включително ако има предсрочни парламентарни", категоричен беше той.

По думите му в момента "лявото" и "дясното" политическо пространство за неясно обусловени. "Български възход” ще работи в идеологическия спектър на национален консерватизъм. Политиката ни ще бъде обърната към традиционните ценности - училище, семейство, вяра, общност, колектив между българите. Това политическо пространство предполага взаимодействие с всички политически сили. Нашата партия ще обединява всички качествени морални хора с таланти”, посочи Янев. И добави: "Това беше събрание на хора със свободен дух и свободна воля”.

По-рано вторият човек в новата партия - Ралица Симеонова, обяви, че се дистанцира от формацията. Причината, посочена от нея във Facebook, са кадровите решения в партията.

За напускането й Янев заяви, че "в духа на свободната воля така е решила, така е направила”, предаде НОВА.

Снимка: стоп кадър/НОВА

#Стефан Янев #Български възход #учреди

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »