Дясната ръка на Янев го заряза миг преди учредяването: Формацията се пълни със странни партийни отломки

Дясната ръка на Янев го заряза миг преди учредяването: Формацията се пълни със странни партийни отломки
A A+ A++ A

"Дясната ръка" и най-близък съратник на бившия премиер Стефан Янев - Ралица Симеонова, го напусна ицненадващо в деня на учредяването на партията му "Български възход". Това става ясно от неин пост във Фейсбук

"Вече имах възможност да подчертая, че основен проблем в новата формация „Български възход“ е кадровият и той, за съжаление, не ми изглежда решим, не и към днешна дата. Формацията е обект на нездрав интерес и се пълни със странни партийни отломки и компрометирани личности", пише Симеонова, която беше началник на кабинета на Янев, докато беше премиер, а после той я взе като заместник министър в министерство на отбраната.

"Кадровите решения са много важни, защото в крайна сметка идеите се реализират от хора. Ето защо, прецених, че няма как да бъда част от този проект, чрез който аз, в лично качество, не мога да изпълня основния си ангажимент, т.е. не мога да гарантирам, че няма да бъдете излъгани и предадени за пореден път", пише още тя.

По-късно днес "Български възход" провежда учредителното си събрание в зала 3 на НДК. Сред по-известните лица в инициативния комитет са бившият служебен министър на регионалното развитие Виолета Комитова, изпълнителният директор на Борда по туризъм Поля Карастоянова и бившият зам.-министър на енергетиката в служебния кабинет Георги Самандов. 
 

Първоначално като основно лице беше представен и ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Пламен Моллов. След скандала около разговора му с БАБХ Христо Даскалов обаче, Стефан Янев се отрече частично от него и обяви, че към момента "Пламен Моллов няма да остане в партията, но ако си изчисти името, има шанс за нови разговори с него".

 

#Стефан Янев #Български възход

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"