Искрен Митев от ПП: Мафията е в криза и затова правителството стана неудобно

Искрен Митев от ПП: Мафията е в криза и затова правителството стана неудобно
A A+ A++ A

"Правителството стана неудобно в този момент, защото мафията е в криза. Върнахме си границата на Капитан Андреево. Всеки ден, в който България притежава своята граница, е тежък и загубен за мафията".

Това коментира пред БНР Искрен Митев от "Продължаваме промяната".

И допълни, че вероятна причина за рязкото желание за смяна на правителството е наближаващата смяна на членовете на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

"Държавата не може да се намесва пряко в свободата на търговските дружества да определят цените на определени стоки. Когато има нарушение на тази свобода, тя се определя от КЗК. Искаме да сменим КЗК, защото тя не функционира правилно".

В предаването "Неделя 150" Митев допълни, че политическата криза не е в полза на никого:

"Който и да дойде на власт, до края на годината няма да успее да формира стабилно мнозинство. До края на годината се очаква задълбочаване на проблемите. Какво ще правят възрастните хора? Ще трябва да избират между храна, лекарства и отопление, ако не бъдат актуализирани пенсиите им".

Той припомни думи на Тошко Йорданов от ИТН, който от трибуната на парламента сравнил Слави Трифонов с Волдемор:

"Чел съм "Хари Потър" и знам, че Волдемор е въплъщението на злото. Съжалявам, че г-н Трифонов се превръща във въплъщението на злото в България с това, което направи - дестабилизира едно управление, което имаше потенциала да направи истинска промяна. Този човек продължава да вкарва внушения, да изнася заблуждаваща информация. Той помага да се дестабилизира и без това неустойчивата ситуация".

снимка: стоп кадър, БНТ

 

 

#Искрен Митев #ПП ПП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »