ПП отвърна на Слави: Тиражира заблуждаващи внушения за преговорите с РСМ

ПП отвърна на Слави: Тиражира заблуждаващи внушения за преговорите с РСМ
A A+ A++ A
„В свое видео обръщение в социалната мрежа Facebook и ефира на личната си телевизия 7/8 г-н Слави Трифонов направи внушения и разпространи неверни твърдения относно важни обстоятелства по преговорния процес с Република Северна Македония за тяхното европейско бъдеще и Преговорната рамка, предложена от Европейския съюз под председателството на Република Франция“, пишат в позиция от „Продължаваме Промяната“.
 

„Г-н Трифонов заблуди българските граждани, че Теодора Генчовска, която той нарича „предложение на Има такъв народ“, не е знаела за условията в предложението на Европейския съюз, при положение че тези разговори са водени само и единствено с МВнР. Също така, министър Генчовска все още не е предоставила двустранния протокол между България и Северна Македония, който министерството е договаряло със Скопие.

 

Комисията по външна политика към НС поиска от МВнР да предостави въпросния двустранен протокол публично. Преговорната рамка и двустранният протокол са двете части на един пакет, над който от българска страна работи изцяло МВнР. Затова парламентарната комисия също така ще покани министъра на външните работи в следващите дни дни да представи на Комисията освен тези документи и анализа на МВнР по съответствието им с Рамковата позиция и Декларацията на НС от 2019 г., както и с позицията на КСНС от януари тази година.

 

От „Продължаваме Промяната“ остро осъждаме подобни политически внушения и разпространяването на неистини, които не само влошават добросъседските отношения на България със страните от Западните Балкани, но и откровено разпространяват неистини към българските граждани“, се казва още в позицията.

 

Припомняме, че вчера в изявление, излъчено във Facebook и по телевизия 7/8 лидерът на ”Има такъв народ“ Слави Трифонов за пореден път хвърли жестоки обвинения върху правителството и премиера Кирил Петков по повод отношенията по оста София-Скопие.

 

„Френското предложение за стартиране на преговорите за Северна Македония за членство в Европейския съюз вече е факт. И то изтече в медиите. От него става безусловно ясно, че Кирил Петков е водил друга външна политика, различна от политиката на външно министерство, тъй като външният министър беше предложение на “Има такъв народ” и аз нямам никаква представа какви разговори са водени, а научавам всичко това от самото предложение“, заяви той.

 

#ПП ПП #позиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »