Ретроградният Сатурн лекува кости и стави

Ретроградният Сатурн лекува кости и стави
A A+ A++ A

Наскоро Сатурн обърна своя ход и мина от директна в ретроградна позиция. Тази планета често ни дава житейски уроци, защото тя е господарят на времето и кармата, а от тези две метафизични категории мърдане няма. Когато планетата мине през някоя зона от личния ни хороскоп (дом, работа, здраве и т.н), там човек търпи сериозни трансформации.

Но уроците, колкото и тежки да са, ще са от значение за нашето израстване като личности и професионалисти. От 4 юни до 23 октомври Сатурн ще плува във Водолей, чийто стар управител е. Тук се наблюдава вселенски парадокс – енергията на планетата не обича новостите и промените в живота, но сега ще ги приветства през цялото лято и до началото на есента. Ала тези новости трябва да са стъпили на стабилни и здрави основи.

През следващите 4 месеца ще имаме импулс да мечтаем по-смело и често ще искаме да превърнем дори най-фантастичните си планове в реалност. Човек по-лесно ще сменя житейската посока, работата си, тъй като воденичният сатурнов камък на обстоятелствата сега ще го чувстваме по-лек, почти като рибарска плувка.

Разбира се, промените ще са за добро, ако човек не витае и чак толкова в облаците и работи здраво и настойчиво в желаната посока. В здравословен план Сатурн ще подпомага лечението на проблеми по опорно-двигателния апарат. В следващите редове ви предлагаме анализът на Ели Маринова за този астро-период, който ще засегне всички представители на зодиака в една или в друга житейска сфера. това разказва пред "Телеграф" нумероложката Ели Маринова.

Цели

Когато Сатурн е ретрограден, вниманието се насочва към целите и проектите за дълъг период от време. При някои хора може да се получи блокаж откъм отговорности, падане на рейтинга, на авторитета. Ретроградният Сатурн ще ни подтиква и към възобновяване на стари ангажименти. В здравословен план периодът е добър за профилактични прегледи на костната система, ако имаме здравословни проблеми в тази област. Причината е, че в медицината Сатурн отговаря за скелета, костите, ставите, кожата.

Когато имаме ретрограден Сатурн в рождения хороскоп, ние сме по-податливи на чуждите мнения и влияния. Страхуваме се или пък се срамуваме да отстояваме мненията си, да защитаваме интересите си. Но ако решим да го направим, това ще стане по един не особено подходящ начин – с прояви на арогантност и агресия, стараейки се да скрием своята слабост. Родените с ретрограден Сатурн трябва да се научат да отстояват своята индивидуалност, да се противопоставят на натиска отвън.

Държавност

За държавата ретроградният Сатурн може да означава поставяне в изолация или понасяне на натиск отвън. Тогава и държавата, и хората  трябва да защитават своята политическа, расова или религиозна идентичност.

Ретроградният Сатурн макар и по-лежерен според някои, не бива да се подценява. Защото той е способен да донесе усещане за тежест. Има опасност нещо да ни спъне и да отнеме шанса ни да се разгърнем. Може да се почувстваме спънати и ограничени, да решим, че се намираме под контрол, като че ли ни управлява някаква неведома сила. Трябва да направим равносметка и да видим от къде идва проблемът, и дали е реален или илюзорен. 

В този период е добре да не бързаме да се поддаваме на примамливи предложения, защото има опасност да се лишим от контрола над собствения си живот.

Зърното и плявата

По начало Сатурн чисти зърното от плявата, той ни оставя само това, от което наистина имаме нужда. Учи ни да проявяваме търпение при решаването на материални въпроси, в личните отношения и в другите сфери на живота. В период на ретроградно движение на планетата резултатите от предишни наши действия се връщат към нас подобно на бумеранг. Но Сатурн винаги възнаграждава тези, които работят търпеливо и добросъвестно. По тази причина времето може да се окаже добро и за кариерно израстване, а във финансов аспект – за забогатяване. Но не бива да очакваме бързи резултати, защото Сатурн никак не обича да бърза.

Точно сега е възможно да ни се наложи да се връщаме към даден проект отново и отново, докато не поправим всички грешки. Времето е подходящо да оценим и победите, и пораженията си, да се поучим от грешките. А когато Сатурн възстанови директното си движение, едни ще усетят, че са станали по-мъдри, а други, че се намират в съвършено нов житейски коловоз – сменили са работата си, станали са по-отговорни, натрупали са безценен опит от нови сфери и реформи. Трети пък ще решат, че им дошло времето да се задомят или да станат родители. Положителното влияние на ретроградния цикъл ще се прояви и с възможността да се изявят и лекуват скрити заболявания на организма.

Ремонти

През периода на ретрограден Сатурн ще се налагат ремонти, но като цяло избягвайте новото и по-мащабното строителство, защото голяма е вероятността дейността ви постоянно да бъде спъвана от различни пречки. В семейните и бизнес-отношенията е възможно да възникне напрежение в отношенията между по-възрастни и по-млади хора. За да преживеете хармонично астро-периода, се разхождайте всеки ден поне половин час в тишина. Постарайте се да успокоите мислите си, да оставите тревогите. Не носете накити с корал и сапфир. Ако в този период се сблъскате със ситуация „от миналото“, не игнорирайте случващото се, постарайте се търпеливо и разумно да се справите с проблема, опитайте да разберете причините предизвикващи конфликта. Възможно е това да не се случва за първи път и вие всеки път да бягате от отговорност.

Минерали и камъни за синхронизация

Сатурн (Кронос). Господар на Козирог и Водолей (заедно с Уран). Цвят индиго, метал олово (силиций, сребро), камъни и минерали – малахит, сардоникс; черен оникс, кехлибар, перли, опал, турмалин.
Планетата преминава през Зодиака за около 29.5 години и стои в един зодиакален знак около 2,46 години.

Орисва богаташи и бедняци 

Сатурн символизира граници, отговорност, задължения. Той е свързан с прецизност, благородство, етика, обноски, високи цели, кариера, големи постижения, богатство (обикновено по наследство или извоювано с къртовски труд), всеотдайност, стабилност, морални добродетели, производителност, практичност, реалност, чувство за дълг, дисциплина, отговорност,  физическа и емоционална издръжливост по време на изпитания. Добродетелите на Сатурн са и – чистота, истинност, искреност, здрав разум, търпение, пестеливост, лоялност, почит към традициите.

Но Сатурн се свързва и с ограничения, тревожност, страх, депресия, безработица, бедност. В Древногръцката митология Сатурн е владетелят на Златния век. Той се отнася към Първия процес, при който универсалната жизнена енергия се диференцира, ограничава и обособява като отделна жизнена клетка, като първоначалното себе. Този процес на диференциация е абсолютно необходимо условие за индивидуалното съществуване. Психологически Сатурн символизира онзи процес, който довежда до схващането „Аз съм“.

Бог е на обществения ред 

В римската митология Сатурн е бог на земеделието, на обществения ред. Пръстените на планетата, пък отразяват идеята за ограниченията в човешкия живот.

Сатурн, първоначално наричан Кронос (Хронос), Време, символизира и съдържа в себе си времето, което по своята същност е ограничение. Ние сме дошли на този свят в даден момент и ще си отидем от него в друг момент. Това е фаталността, която се изобразява графично с косата или сърпа, с който Сатурн е кастрирал баща си Уран, за да заеме неговия трон.

Домът, където е поставен Сатурн в рождената карта, е мястото на най-големи изпитания и предизвикателства за родения, а положението му по знак определя чувството ни за несъответствие, нашите страхове и колебания, пречките, които стоят на пътя ни, както и начина, по който ние се опитваме да ги преодолеем.

За да се справяме с живота, да еволюираме емоционално и духовно Сатурн ни дарява с трезво съзнание, сериозен и задълбочен ум, способност за самоконтрол. Той събужда у нас интерес и влечение към мистиката, „въоръжава“ ни със странни и необикновени дарби. Той носи в живота ни внезапни и бързи промени, независимо добри или лоши, които ни правят по-предпазливи, дори и резервирани, изпълнени с благоразумие и богобоязън. Благодарение на неговото влияние ние имаме възможност да калим волята си, да станем по-търпеливи, постоянни и стабилни, като в същото време се възхищаваме от тези качества, откривайки ги у другите хора.

Снимка: pixabay

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници