Пламен Бобоков и Христо Иванов се срещнаха в джип пред парламента

Пламен Бобоков и Христо Иванов се срещнаха в джип пред парламента
A A+ A++ A

Сряда, 15:00 часът.

Докато в парламента депутатите обсъждат актуализацията на бюджета на Държавното обществено осигуряване и парите за пенсии, на паркинга отвън се провежда странна среща. Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов изненадващо се качва в огромен тъмен джип и е засечен от фоторепортер на “България днес”.

Иванов остава в колата около 10 минути, след което слиза и бързо се връща в Народното събрание. Минута по-късно от другата врата на джипа слиза бизнесменът Пламен Бобоков, качва се на предната седалка и колата си тръгва.

След срещата Пламен Бобоков се премести от задната на предната седалка на джипа и си тръгна.

Двамата са се срещнали, за да обсъдят културен проект, свързан с Русе, обясниха пред “24 часа” в четвъртък от офиса на Пламен Бобоков.

Потърсен от “24 часа”, Христо Иванов разказа малко повече за срещата, но без да навлиза в детайли. Имаме различни теми, които обсъждаме с г-н Бобоков, свързани включително с негови различни културни проекти, нищо политическо няма в този разговор, каза той. Но на този етап не можел да каже подробности. Ще коментираме това, ако изобщо се стигне до конкретика, обясни съпредседателят на “Демократична България”.

Депутатът бързаше да се върне за дебатите по оставката на парламентарния шеф.

Той не виждал нищо притеснително в това, че срещата се е провела на паркинга на парламента.

Г-н Бобоков поиска среща с мен. Аз по принцип не се крия от срещи. Видяхме се, поговорихме. Нямах много време вчера да се виждаме, защото беше доста динамичен ден, както знаете. Затова просто му казах да се видим на паркинга да поговорим. Нито е било някакъв опит да се крием, нито нищо, защото не така се правят скришните срещи. И в този смисъл може и това да видите в тази среща. Поговорихме за някакви теми, които той постави, свързани с някакви културни техни начинания на семейството му. Това беше, разказа Иванов.

Той не бил притеснен, че Пламен Бобоков беше обект на прокурорски проверки, като уточни, че те “се разпаднаха”.

Срещу Бобоков има две производства.

Едното е делото за боклука, което беше внесено в спецсъда, но после върнато. А другото беше разследването за търговия с влияние, за което осъди прокуратурата.

#Христо Иванов #Бобоков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"