Ива Митева не иска да е председател на НС

Ива Митева не иска да е председател на НС
A A+ A++ A

Няма да бъда председател на Народното събрание на този етап, заяви след заседание на ПГ на "Има такъв народ" Ива Митева.

Тя е категорична, че това няма да се случи до момента, в който не се успокои обстановката, не се седне, не се разговаря с всички парламентарни групи и не се намери обединяващата фигура. Според нея председател на парламента трябва да е човек, за когото ще има съгласие от целия парламент.

По думите на Митева никой ръководител на Народното събрание не иска всеки ден да бъде обект на „дюдюкания” и трибуната да бъде обградена. „И аз не знам кой колега би се нагърбил с тази работа, и никой няма да иска да е в това положение, да бъде унижаван всеки ден”, заяви тя.

„Преди малко един от нашите колеги показа SMS-и, които премиерът е пращал в пленарна зала вчера”, съобщи Митева, но не пожела да назове името на народния представител.

„Натискът е огромен върху колегите, затова беше това настояване за по-бързо гледане на вота на недоверие”, заяви тя, като уточни, че се действа върху тяхната психика.

„Включително разбрах, че са пускани проверки срещу мен, срещу г-н Каримански, да ни ровят в ДАНС, да търсят неща срещу нас. Явно търсят неща, с които да държат хората”, смята Митева. Тя заяви, че срещу нея няма какво да намерят каквото и да търсят. Митева каза, че се надява и срещу колегите ѝ да не бъде намерено нищо.

„Обидно е, грозно е, недостойно е. И аз искам да попитам коя е мафията? Ако ние бяхме мафията, защо излязохме от властта, защо излязохме от коалицията? Защо коалицията не ни изгони, а чакаше ние да си тръгнем? Каква е тази мафия, която сама си тръгва”, попита Ива Митева.

Според нея трябва да започне да се говори с факти и доказателства.

#Ива Митева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »