Приключи ли ерата на бразилските дупета?

Приключи ли ерата на бразилските дупета?
A A+ A++ A

Идеално изваяните тела май вече не са на мода в Instagram. През последните няколко години т. нар. бразилски дупета, по-известни на запад като BBL бяха на върха на популярността и всяка дама искаше да притежава подобни пищни форми.

Какво представлява процедурата?

Това е процес, при който мазнините от една част на тялото се инжектират в бедрата, ханша и дупето. Тази процедура се превърна в предпочитана за тези дами, които искат да подчертаят извивките си. Въпреки че това е една от най-застрашаващите живота пластични операции, BBL бе класиран като най-бързо развиващата се естетична процедура през 2019 г. Тази мода бе наложена от кланът Кардашиян-Дженър и по-специално Ким Кардашиян и светкавично придоби епидемични размери.

Сестрите превърнаха "перфектните" си силуети, наподобяващи пясъчен часовник в машина за милиарди долари. Въпреки че Ким отрича твърденията, че се е подлагала на операция за уголемяване на дупето, тя продължава да се облагодетелства от популяризирането на нереалистичния стандарт за женското тяло.

Но по всичко личи, че тази тенденция наближава своя залез!

През последните месеци наблюдателни потребители в сoциaлните мрежи забелязаха промяна в пищните форми на Ким Кардашян. Те започнаха да се питат дали Ким "обърнала" процеса и следователно - намалила размера на дупето си. Също така се кълнат, че тялото на модната икона има далеч по-малко извивки на последните ѝ няколко снимки.

2364778

Тук почитателите излязоха с още една теория. Някои от тях смятат, че промяната във фигурата на Ким се дължи на екстремното ѝ отслабване по повод Met Gala. Други обаче държат на твърденията си, че промяната е твърде екстремна и определено става дума за хирургическа намеса.

"Можете да си направите липосукция в областта и да отстраните мастната присадка. Вeроятно Ким е нapрвила именно това и дори е поставила някакъв филър, за да запълни неравностите, останали при отстраняването на мастните присадки" - обяснява бюти влогърът и пластичен хирург Лори Хил.

Факт е, че стандартите за красота се менят непрекъснато. Дали Ким Кардашян хирургически е смалила задните си части или просто е отслабнала, тази промяна определено би могла да отбележи една нова ера, в която на преден план ще излязат по-реалистично изглеждащите тела. Нека все пак не забравяме, че именно Ким бе тази, която изкорени разбирането, че жената трябва да е прекалено слаба, за да бъде харесвана. Но с течение на времето прекалените изменения по тялото ѝ изкривиха представите за нормално.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »