Украйна: Поразихме с ракети още един голям руски кораб, много поздрави на "Москва"

Украйна: Поразихме с ракети още един голям руски кораб, много поздрави на "Москва"
A A+ A++ A

Украинските сили поразиха с ракети Харпун руския влекач "Василий Бех" в Черно море. Това съобщи председателят на Одеската областна военна администрация Максим Марченко в своя канал в Telegram.

"Тази сутрин в акваторията на Черно море влекачът на Черноморския флот "Василий Бех" е бил ударен с ракети, докато е превозвал боеприпаси, оръжие, бойци и ЗРК Tор към Змийския остров. Много поздрави на екипажа на крайцера Москва!", написа той.

Първоначално Марченко заяви, че ударът е бил нанесен с ракети Харпун, но по-късно изтри това съобщение, като не уточни с какъв вид оръжие е бил поразен руския влекач.

Според Оперативно командване "Юг" на ВСУ при удара са унищожени 70% от екипажа на руския кораб. Съдбата на останалите е неизвестна. В момента други руски кораби се опитват да проведат операция по търсене и спасяване.

Страницата на украинските военноморски сили във Фейсбук потвърди удара по влекача.

"Влекачът на Черноморския флот "Василий Бех" е бил ударен във водите на Черно море, докато е превозвал боеприпаси, оръжия и личен състав на Черноморския флот до Змийския остров", се казва в изявлението.

Отбелязва се, че дори наличието на зенитно-ракетна система Tор на борда не е попречило на украинските военноморски сили да "демилитаризират" руските нашественици.

Струва си да се отбележи, че влекачът "Василий Бех" е построен в корабостроителницата в Астрахан с водоизместимост 1605 тона. През 2017 г. е приет в състава на Черноморския флот на Русия.

#влекач #война #Украйна #Русия #кораб

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »