Пак бой в Парламента, изказване на Костадинов доведе до екшън между Хамид Хамид и Настимир Ананиев

Пак бой в Парламента, изказване на Костадинов доведе до екшън между Хамид Хамид и Настимир Ананиев
A A+ A++ A

С екшън стартира работният ден в Парламента днес сутринта. Стигна се дори до бой между депутати. Искрата бе запалена след изказване на лидера на Възраждане Костадин Костадинов, който изчете декларация от името на партията си. В нея той нарече вчерашните спонтанни протести пред НС организирани от посолства и дори български "Майдан", по подобие на случилото се през 2014 година в Киев. Костадинов направи пряка връзка между случилото се вчера и си позволи да обяви, че и в Украйна всичко е започнало така и няма да е чудно и у нас да се стигне до подобни неща и последващи военни действия. Костадинов призова избирателите на Възраждане да дойдат пред НС на контрапротести.

След това Настимир Ананиев от ПП влезе в спор с Хамид Хамид от ДПС. Вторият заплаши, че привърженици на ДПС също могат да дойдат пред НС, а Ананиев му отвърна, че феновете на ПП са повече и могат да си премерят силите. Това отприщи страшен гняв у уж опитния парламентарист Хамид Хамид и той скочи на бой срещу Ананиев - избута го грубо с две ръце и представителят на ПП падна назад. 

Екшънът продължи със струпване на депутати около двамата спорещи и бутаница. В този момент председатестващият временно 47-ото НС Мирослав Иванов даде 20 минути почивка, за да се уталожат страстите и заседанието да продължи по-цивилизовано.

По-късно Хамид обясни, че е реагирал бурно, след като е бил задърпано сакото му от Ананиев.

#НС #Парламента #бой в парламента #Хамид Хамид #Настимир Ананиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"